ΙΣΑ: "Οι αγώνες μας δικαιώθηκαν"

16/5/2014 12:57
ΙΣΑ: "Οι αγώνες μας δικαιώθηκαν"

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή εξάμηνων συμβάσεων μεταξύ γιατρών και ΠΕΔΥ - διαδικασία που ξεκινά σήμερα- εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που δηλώνει δικαιωμένος για την εν λόγω εξέλιξη.

 

«Μετά από μακροχρόνιο συστηματικό και πιεστικό αγώνα του ΠΙΣ, του ΙΣΑ, των επαγγελματικών ενώσεων και των ιατρικών φορέων, έρχεται η δικαίωση για τους γιατρούς των τ. Μονάδων ΕΟΠΥΥ που βρέθηκαν εκτός του συστήματος επισκέψεων στο e-ΔΑΠΥ από αρχές 2014.

Στους γιατρούς που επέλεξαν να συνεχίσουν στα ιατρεία τους, το Υπουργείο Υγείας υποσχέθηκε ότι θα έδινε τη δυνατότητα σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, υπόσχεση την οποία ο ΙΣΑ διεκδίκησε καρέ καρέ, μαζί με όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων και φορέων της χώρας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΣΑ, στην οποία προστίθεται ότι

«από την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014, ανοίγει η διαδικασία σύναψης εξάμηνων συμβάσεων με το ΠΕΔΥ για τους 3.000 γιατρούς των τ. Μονάδων ΕΟΠΥΥ και πρώην ΙΚΑ που επέλεξαν να μην ενταθούν ως μόνιμο προσωπικό στο σύστημα υγείας αλλά να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο».

Ο Σύλλογος δηλώνει ικανοποίηση για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στους γιατρούς- μέλη του που επί πολλά χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο ΙΚΑ και στον ΕΟΠΥΥ, ενώ διαμηνύει πως θα βρίσκεται σε επαγρύπνηση προς την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων για όλους τους γιατρούς-μέλη του, μέσα από τις πάγιες διεκδικήσεις του:

1) συλλογικές συμβάσεις
2) αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση και
3) δυνατότητα σύμβασης για όλους τους γιατρούς.