Γεωργιάδης: Σήμερα θα λυθεί η επίσχεση των διαγνωστικών κέντρων

13/5/2014 12:15
Γεωργιάδης: Σήμερα θα λυθεί η επίσχεση των διαγνωστικών κέντρων

 Την εκτίμηση ότι θα επιλυθεί σήμερα το πρόβλημα με την επίσχεση των διαγνωστικών κέντρων, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους των παρόχων υπηρεσιών υγείας, που έχουν προχωρήσει από χθες στην επίσχεση εργασίας, ζητώντας άμεση εξόφληση των οφειλομένων.

 

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο υπουργός υπενθύμισε ότι από την 1η Ιουνίου τίθεται σε εφαρμογή το σύστημα Άτλας, σύμφωνα με το οποίο καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας, κάτι που σημαίνει λιγότερη ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους.

Αναφορικά με το περιστατικό που σημειώθηκε χθες στην Αμαλιάδα, όταν κατά τα εγκαίνια νέας πτέρυγας του νοσοκομείου της πόλης ο κ. Γεωργιάδης καταχειροκροτήθηκε, ενώ αντιθέτως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη δέχθηκε τις αποδοκιμασίες των παρευρισκομένων, ο υπουργός δήλωσε ότι όταν η κ. Σάλταρη άρχισε τις γκρίνιες και τις αναφορές στα μνημόνια, ο κόσμος την αποδοκίμασε.

Ερωτηθείς για το αν οι παρευρισκόμενοι στα εγκαίνια ήταν υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «δεν έχει και τόσο μεγάλα ποσοστά η ΝΔ στη συγκεκριμένη περιοχή».