Σήμερα η τροπολογία - εξπρές για το πλαφόν στην συνταγογράφηση

5/5/2014 09:43
Σήμερα η τροπολογία - εξπρές για το πλαφόν στην συνταγογράφηση

Τροπολογία-εξπρές κατατίθεται σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία επανέρχεται το πλαφόν στη συνταγογράφηση.

 

Όπως είπε σε συνέντευξή του στον Βήμα fm ο κ. Γεωργιάδης το πλαφόν είναι απαραίτητο σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φαρμακευτική δαπάνη, που εμφανίζεται κατά 20 εκατ. αυξημένη μέσα σε ένα μήνα.

Την έντονη αντίθεσή του εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στην πρόθεση του υπουργού Υγείας παρά το γεγονός ότι το ΣτΕ διέταξε την αναστολή εφαρμογής του μέτρου.

Με ανακοίνωσή του, ο ΙΣΑ καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τα μέλη του και ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει εκ νέου κάθε δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη εναντίον αυτού του μέτρου που «στερεί από το γιατρό τη δυνατότητα να ασκεί το ιατρικό του λειτούργημα», όπως αναφέρεται.

«Είμαστε υπέρ του ελέγχου και της εξοικονόμησης των δαπανών με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και όχι με το απαράδεκτο μέτρο του πλαφόν που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, ταλαιπωρεί τους γιατρούς και δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των ασθενών.

Ζητούμε να εφαρμοστούν άμεσα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και να σταματήσουν τα οριζόντια μέτρα που πλήττουν τη Δημόσια υγεία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΣΑ.