Παιδίατροι: Καταγγέλλουν σοβαρή έλλειψη φυματίνης από τον περασμένο Οκτώβριο!

2/5/2014 09:31
Παιδίατροι: Καταγγέλλουν σοβαρή έλλειψη φυματίνης από τον περασμένο Οκτώβριο!

Εξαιρετικά σοβαρή έλλειψη φυματίνης παρατηρείται από τον περασμένο Οκτώβριο στην ελληνική αγορά, καθώς το Ινστιτούτο Παστέρ αδυνατεί να προμηθεύσει τους γιατρούς και τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η ανίχνευση της φυματίωσης στη χώρα μας.

 

Αυτό καταγγέλλει η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, τονίζοντας πόσο προβληματικός είναι ο τρόπος διάθεσης της μικρής ποσότητας που διατέθηκε.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ένωσης, σε επικοινωνία που είχε πριν ένα δίμηνο με το Ινστιτούτο Παστέρ, ο υπεύθυνος του τμήματος για την φυματίνη απάντησε ότι το εργοστάσιο στην Δανία έχει πρόβλημα στην παραγωγή της και δεν μπορούσε να τους προμηθεύσει.

Σε ερώτησή πότε υπολόγιζαν ότι θα είχαν, απάντησαν ότι θα έφερναν γύρω στα μέσα Απριλίου 3.000 δόσεις, τις οποίες θα διέθεταν για τα νοσοκομεία και για το αντιφυματικό εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Στους ελεύθερους επαγγελματίες παιδιάτρους δεν είπαν ποτέ πότε θα έδιναν.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η διάθεση της φυματίνης αποτελεί επιχειρηματική δραστηριότητα για το Παστέρ, διότι την πληρώνουν οι ιδιώτες αλλά και τα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τους παιδιάτρους η αλλαγή του νόμου για τους διαγωνισμούς οδήγησε το Παστέρ να μην προμηθεύεται φυματίνη!

Στο διάστημα αυτό, η ελληνική εταιρεία που την εισάγει, διέθεσε 20.000 φυματίνες στην Σαουδική Αραβία επειδή το Παστέρ δεν μπορούσε να τις απορροφήσει.
Έδωσε, επίσης, στην κυπριακή πρεσβεία και στην αγγλική πρεσβεία που ζήτησαν, καθώς και σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο.