ΕΟΠΥΥ: Δωρεάν εξετάσεις και νοσηλεία σε ιδιωτικά κέντρα μέχρι το τέλος Ιουνίου

30/4/2014 09:24
ΕΟΠΥΥ: Δωρεάν εξετάσεις και νοσηλεία σε ιδιωτικά κέντρα μέχρι το τέλος Ιουνίου

Παράταση στις συμβάσεις όλων των παρόχων μέχρι το τέλος Ιουνίου έδωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Την ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για νέες συμβάσεις που θα περιλαμβάνουν και τις πληρωμές των ιδιωτικών κλινικών και των κέντρων.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε την παράταση ισχύος όλων των συμβάσεων με παρόχους υπηρεσιών υγείας
 
-Διαγνωστικά Εργαστήρια, Κλινικές, Φυσικοθεραπευτές, Οδοντοτεχνίτες, Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Οικοτροφεία, Ιδρύματα/Κλινικές Χρονίων Παθήσεων, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Ειδικά Ιδρύματα για ΑμεΑ, ιδρύματα Ασυλικού Τύπου και Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης-  μέχρι την 30η Ιουνίου 2014.

 
Παράλληλα,  η διαβούλευση και τα παζάρια για τη σύναψη νέων συμβάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη. Συνομιλίες που προς ώρας σκοντάφτουν στις αμοιβές των ιδιωτικών κέντρων.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται και τα παζάρια με τους ιδιώτες γιατρούς (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) αλλά και για τις συμβάσεις με τους εργαστηριακούς γιατρούς (ΠΙΣ).
 
Οι συνομιλίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί άμεσα προκειμένου να μπορεί να συνεχισθεί η συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ.