Σε πυρετώδεις προετοιμασίες οι γιατροί για τις νέες συμβάσεις

15/4/2014 11:33
Σε πυρετώδεις προετοιμασίες οι γιατροί για τις νέες συμβάσεις

Νέες συμβάσεις θα κληθούν να υπογράψουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. Γι αυτό και οι ιατρικοί σύλλογοι και οι ενώσεις των γιατρών ενώνουν τις δυνάμεις τους.

 

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλαστάρακος με το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ).
 
 Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τα βασικά θέματα που θα πρέπει να διεκδικήσει ο κλάδος από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ ώστε να μπορούν οι ιδιώτες γιατροί να έχουν μια ομαλή συνεργασία με τον οργανισμό δεδομένων των σημερινών προβλημάτων που μεταξύ άλλων είναι δραματική καθυστέρηση των οφειλομένων.
 
Ο Πρόεδρος της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Ελευθερίου εξέθεσε τις βασικές θέσεις της Ένωσης όπως το θέμα της δυνατότητας όλων των ιατρών να συνάψουν σύμβαση με τον οργανισμό, την δυνατότητα άμεσης σύμβασης των ιατρών του πρώην ΙΚΑ που επέλεξαν να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο, την αύξηση της χρηματοδότησης της ΠΦΥ,
 
την τακτική πληρωμή των δεδουλευμένων, την διατήρηση της αμοιβής κατά περίπτωση και πράξη, την ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών σε όλους τους ειδικευμένους ιατρούς, την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι τέλους Μαΐου, την ανανέωση όλων των υφιστάμενων συμβάσεων και την αναβάθμιση των ιατρικών αμοιβών.
 

Τέλος και τα δύο μέρη καταδίκασαν την τακτική των απανωτών "κουρεμάτων" στις αμοιβές κλινικών, κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών ιατρών