ΜΚΙΕ: Αλληλεγγύη και αγάπη από τους Ιταλούς φίλους μας

11/4/2014 12:25
ΜΚΙΕ: Αλληλεγγύη και αγάπη από τους Ιταλούς φίλους μας

Τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του περασμένου έτους οργανώθηκε ένα καραβάνι αλληλεγγύης στην Ιταλία, από την οργάνωση «Donne nella Crisi» (Γυναίκες  στην Κρίση), μαζί με άλλες Ιταλικές αλληλέγγυες συλλογικότητες, με σκοπό την ενημέρωση των Ιταλών πολιτών σχετικά με την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως διαμορφώθηκε στον τομέα της Δημόσιας Υγείας στον Ελλαδικό χώρο.

 

Το καραβάνι διέσχισε σχεδόν όλη την Ιταλία περνώντας από 15 συνολικά πόλεις,  και διοργάνωσε ποικίλες εκδηλώσεις, όπως συζητήσεις, φωτογραφικές εκθέσεις, προβολή βίντεο,  κάνοντας ευρέως γνωστές τις δραστηριότητες  του ΜΚΙΕ.

Παράλληλα έγινε παρουσίαση του Iατρείου από εκπρόσωπό μας και ενημέρωση των πολιτών με φυλλάδια και άλλο ενημερωτικό υλικό, έξω από νοσοκομεία αλλά και σε πλατείες,  με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι  Ιταλοί  πολίτες και να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι επιπτώσεις αυτής της κρίσης στην υγεία του μέσου πολίτη στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στην Ιταλία, μαζεύτηκε σεβαστός αριθμός  φαρμάκων  άμεσης ανάγκης  αλλά έγιναν και χρηματικές δωρεές ώστε να γίνει μια μεγάλη αγορά νέων φαρμάκων προς το Ιατρείο,  και το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν σημαντικό.

Είχαμε την  μεγάλη χαρά να υποδεχτούμε την εκπρόσωπο της οργάνωσης, κυρία Rosa Calderazzi τη περασμένη Πέμπτη, 3 Απριλίου  στο ΜΚΙΕ, όπου έγινε η επίσημη παράδοση  της προσφοράς του καραβανιού αλληλεγγύης.  Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η κυρία Calderazzi, με τη βοήθεια ενός ακόμα εθελοντή, όργωσε όλη την Ιταλία για έναν ολόκληρο μήνα με ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, ενημερώνοντας  από άκρη σε άκρη τους Ιταλούς πολίτες για τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ευνόητο είναι πως κάθε  βοήθεια που προέρχεται από μια χώρα που αντιμετωπίζει, τηρουμένων των αναλογιών, παρόμοια κοινωνικά προβλήματα, υψηλά ποσοστά ανεργίας και σοβαρές επιπτώσεις στον τομέα της Δημόσιας Υγείας,  αποκτά πολλαπλάσια σπουδαιότητα.

Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στα αδέρφια μας στην Ιταλία, στέλνοντας παράλληλα  το μήνυμα πως θα είμαστε στο πλευρό τους, στον δύσκολο αγώνα που έχουν μπροστά τους για την διεκδίκηση – και εκεί – των δικαιωμάτων όλων των πολιτών για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας τους.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Σόνια Μητραλιά, από την ομάδα «Γυναίκες για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα», που μας έφερε σε επαφή με την Ιταλική Οργάνωση «Donne nella Crisi» και που με τη συνεισφορά και τη παρουσία  της συνέβαλε σημαντικά  στην αίσια έκβαση του καραβανιού Αλληλεγγύης.


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email [email protected]