Και τα προβλήματα στα πολυϊατρεία καλά κρατούν

10/4/2014 09:46
Και τα προβλήματα στα πολυϊατρεία καλά κρατούν

Αρκετοί μήνες και μπόλικη υπομονή ακόμα θα χρειαστούν μέχρι να λειτουργήσουν  φυσιολογικά τα πολυϊατρεία, καθώς σήμερα μόλις που χορηγούνται κάποιες συνταγές φαρμάκων, ενώ ελάχιστες ιατρικές εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν. 

 

Συνεπώς οι ασθενείς πηγαίνουν καθημερινά για να εξυπηρετηθούν και να φεύγουν άπραγοι, απογοητευμένοι και ακόμη πιο άρρωστοι.

Και βέβαια όλα δείχνουν ότι οι μονάδες υγείας θα υποβαθμιστούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα και τελικά είναι άγνωστο ποιους ασφαλισμένους θα εξυπηρετούν.
 
Εξάλλου ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει παραδεχτεί πως σε αυτή τη φάση θα μπορούν να χορηγούν μόνο συνταγές οι γιατροί.

Δραστηριότητα που όπως φαίνεται θα κρατήσει πολύ καθώς τα κενά δεν έχουν καλυφθεί ακόμη και μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία θα χρειαστούν αρκετοί μήνες ακόμη.
 
Άλλωστε σε εκκρεμότητα είναι ακόμη το θέμα των γιατρών του πρώην ΙΚΑ που μεταφέρθηκαν στο ΠΕΔΥ και είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη για την υποχρέωσή τους να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι υποθέσεις έχουν κερδηθεί από το ιατρικό προσωπικό.
 
Πάντως και ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει ότι για να ολοκληρωθεί όλη η μεταρρύθμιση που έχει σχεδιάσει θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια. Μέχρι τότε, ποιος ζει ποιος πεθαίνει...