Τα μυστικά υγείας όσων δεν αρρωσταίνουν ποτέ

9/4/2014 11:46
Τα μυστικά υγείας όσων δεν αρρωσταίνουν ποτέ

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να θεωρηθούν εξαιρετικά τυχεροί καθώς έχουν το μοναδικό προνόμιο να μην αρρωσταίνουν σχεδόν ποτέ. Την ώρα που εμείς οι υπόλοιποι κρεβατωνόμαστε με το παραμικρό, εκείνοι δεν ξέρουν καν τι σημαίνει η λέξη αρρώστια και γιατρός.

 

Τι κάνουν όμως και δεν αρρωσταίνουν ;

Ένα ποτηράκι την ημέρα
 
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal  έδειξε πως όσοι πίνουν ένα-δύο ποτηράκια (κόκκινο κρασί κατά προτίμηση) εκδηλώνουν λιγότερα προβλήματα στην υγεία τους, σε σχέση με εκίνους που δεν πίνουν ποτέ ή και καθόλου αλκοόλ.
 
Σκωτσέζικο ντους!
 

Η ίδια έρευνα κατέληξε σε ένα ακόμη συμπέρασμα ότι όσοι δεν είναι επιρρεπείς στις ασθένειες  κάνουν μπάνιο μερικά δευτερόλεπτα με κρύο νερό. Ο τρόπος αυτός βελτιώνει  την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει τη διάθεση.
 
Μάλιστα, άλλη μελέτη που έγινε σε κολυμβητές στο Βερολίνο έδειξε ότι η τακτική έκθεση σε παγωμένο νερό αυξάνει τα επίπεδα της γλουταθειόνης, ενός φυσικού αντιοξειδωτικού του οργανισμού που καταπολεμά τις ασθένειες.
 
Πιάστε φιλίες
 
Όσους περισσότερους φίλους έχετε τόσο λιγότερο κινδυνεύετε να αρρωστήσετε καθώς  έρευνα που που έγινε από Σουηδούς επιστήμονες απέδειξε ότι το να έχει κανείς ελάχιστους ή καθόλου στενούς φίλους αυξάνει την πιθανότητα να πάθει έμφραγμα σε ποσοστό που αγγίζει το 50%.
 
Ένα σκόρδο την ημέρα
 
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας ανακάλυψαν ότι άτομα που καταναλώνουν συχνά σκόρδο αρρωσταίνουν σχεδόν τις μισές ημέρες από εκείνους που δεν το προτιμούν καθόλου.
 
Κάντε γιόγκα!
 
Οι επιστήμονες δηλώνουν κατηγορηματικά ότι όσοι κάνουν γιόγκα δυναμώνουν και  θωρακίζουν το ανοσοποιητικό τους  σύστημα και έτσι ο οργανισμός μπορεί να καταπολεμήσει πιο αποτελεσματικά τα μικρόβια που προκαλούν αρρώστιες.