Παραλύει σήμερα η Υγεία! Χωρίς νοσοκομεία, φαρμακεία, ΕΚΑΒ

9/4/2014 10:02
Παραλύει σήμερα η Υγεία! Χωρίς νοσοκομεία, φαρμακεία, ΕΚΑΒ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα, Τετάρτη 9 Απριλίου, τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία στην Αττική, λόγω συμμετοχής του κλάδου των υγειονομικών στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος διαμαρτύρεται «ενάντια στην πολιτική των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και της αποδόμησης του Δημόσιου τομέα της Υγείας, της Παιδείας, της Δημόσιας Διοίκησης κ.λπ.», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από την άλλη πλευρά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής - με σχετική ανακοίνωσή του - ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει τα μέλη του ότι καλύπτει όσους Φαρμακευτικούς Συλλόγους αποφασίσουν συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.

Μάλιστα, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΥΝ) έχει προγραμματίζει προσυγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 10:00 το πρωί και στη συνέχεια πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, ζητώντας «Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, προκειμένου να προσφέρει δωρεάν, εύκολη, προσιτή και καθολική πρόσβαση στους πολίτες».

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), συμμετέχει στην 24ωρη απεργία απαιτώντας να σταματήσουν τα κύματα διαθεσιμότητας, να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία .

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας: «Απαιτούμε να σταματήσουν τα κύματα διαθεσιμότητας που έχουν αποσαρθρώσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να στελεχωθούν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και να μονιμοποιηθούν οι επί θητεία γιατροί ΕΣΥ».