"Το υπ. Υγείας διπλασίασε την συμμετοχή των ασφαλισμένων σε φάρμακα"

7/4/2014 12:58
"Το υπ. Υγείας διπλασίασε την συμμετοχή των ασφαλισμένων σε φάρμακα"

Ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής με σχετική ανακοίνωση δίνει διευκρινίσεις για το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι καλούνται σε ορισμένες περιπτώσεις να πληρώσουν έως και διπλάσια χρήματα για την κάλυψη των φαρμακευτικών του αναγκών

 

Όπως υποστηρίζει ο ΦΣΑ στο τελευταίο Δελτίο Τιμών του Υπουργείου Υγείας, εκτός της μείωσης των λιανικών τιμών των φαρμάκων, υπήρξε τεράστια μείωση στη τιμή αναφοράς αυτών, στην τιμή, δηλαδή, με βάση την οποία τα ασφαλιστικά ταμεία αποζημιώνουν τα φάρμακα.

Ως εκ τούτου, κατά τον ΦΣΑ, τη διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής, καλείται να πληρώσει ο ασφαλισμένος.

Η ανακοίνωση εξεδόθη επειδή τις τελευταίες ημέρες οι ασφαλισμένοι διαμαρτύρονται στους φαρμακοποιούς «θεωρώντας ότι την επιβάρυνση αυτή την επέβαλλαν τα φαρμακεία».

«Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο ώστε να διαπιστώσουν αν πράγματι ο φαρμακοποιός κράτησε τη σωστή συμμετοχή ή όχι» σημειώνει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα ο ΦΣΑ ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 9 Απριλίου, ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τα φαρμακεία στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά και οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.