Το ΕΣΥ ζητά επειγόντως οδηγούς ασθενοφόρων με ή χωρίς...προσόντα

7/4/2014 09:35
Το ΕΣΥ ζητά επειγόντως οδηγούς ασθενοφόρων με ή χωρίς...προσόντα

Και τι δεν σκαρφίζονται οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας για να καλυφθούν τα νέα κενά που προκύπτουν από τη διαθεσιμότητα των οδηγών των νοσοκομείων. Εργαζόμενοι που δε μεταφέρουν μόνο ασθενείς αλλά και τρόφιμα, ιατρικές εξετάσεις, αίμα αλλά και άλλο πολύτιμο υλικό.

 

Σε διαθεσιμότητα μπαίνουν την Τετάρτη 9 Απριλίου οι οδηγοί ασθενοφόρων οπότε και αναμένεται να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα και κενά σε δημόσια νοσοκομεία και ειδικά σε αυτά της περιφέρειας όπου δεν επαρκεί ούτε το λιγοστό προσωπικό του ΕΚΑΒ και των ασθενοφόρων για να καλυφθούν οι ανάγκες.
 
Και ως εκ τούτου το εφευρετικό πάντα υπουργείο Υγείας σκαρφίστηκε την λύση από το πουθενά μιας και αντιλήφθηκε έστω και την τελευταία στιγμή ότι το η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Βασίλης Κοντοζαμάνης με επείγον έγγραφό του προς τους διοικητές των νοσοκομείων που ελέγχει, ζητά να του βρούνε όπως όπως εργαζόμενους που να διαθέτουν …δίπλωμα οδήγησης και να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα του οδηγού.

Ωστόσο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εφαρμοσθεί καθώς είναι αντίθετο με το νόμο.

Η αυτόνομη παρέμβαση υγειονομικών μιλά για «απεργοσπαστικό μηχανισμό» από την πλευρά του υπουργείου Υγείας ενώ σημειώνει: « χρησιμοποιεί σχετική νομοθετική ρύθμιση που όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί στα Νοσοκομεία για δύο κυρίως λόγους.
 
Πρώτον, γιατί η μεταφορά ασθενών αλλά και οι υπηρεσίες που παρείχαν οι οδηγοί των Νοσοκομείων, δεν ήταν μόνο η κίνηση των αυτοκινήτων αλλά απαιτούσαν μια εμπειρία που δεν είναι δυνατό να την έχει ο κάθε εργαζόμενος.
 
Δεύτερον, γιατί η σχετική διάταξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτοτελή νομικά πρόσωπα, όπως τα Νοσοκομεία, γι’ αυτό είναι πέρα για πέρα παράνομη».

 
Την αντίθεσή τους στη διαθεσιμότητα των οδηγών αλλά και των γιατρών του πρώην ΙΚΑ που οδηγεί σε λουκέτα κλινικών, εκφράζουν και οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού με ανακοίνωσή τους οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει με συμμετοχή στην πανδημοσιουπαλληλική απεργία στις 9 Απριλίου.