Παραιτήθηκαν τα μέλη της ΕΚΟ φαρμακοποιών της ΝΔ

31/3/2014 11:25
Παραιτήθηκαν τα μέλη της ΕΚΟ φαρμακοποιών της ΝΔ

Εσωκομματικούς τριγμούς προκαλεί στη ΝΔ η ψήφιση των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου για τα φαρμακεία. Συγκεκριμένα, η Ειδική Κομματική Οργάνωση (ΕΚΟ) φαρμακοποιών της ΝΔ υπέβαλε ομαδικά την παραίτησή της στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος.

 

Ο γραμματέας της ΕΟΚ κ. Στέλιος Καλογερόπουλος και ο ειδικός γραμματέας κ. Δημήτρης Λυκουρέσης, απέστειλαν κείμενο στον Α. Σαμαρά στο οποίο χρησιμοποιούν σκληρές εκφράσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του κλάδου από την κυβέρνηση.

«Πιστεύαμε πως ο λόγος ύπαρξης της ειδικής κομματικής αυτής οργάνωσης είναι ο συνδετικός κρίκος με το κόμμα, αλλά συγχρόνως να διεκδικεί θέσεις όλων των μελών του και των φαρμακοποιών όλης της χώρας προς την ομαλή λειτουργία της δημόσιας υγείας αλλά και του κοινωνικού αγαθού που λέγεται φάρμακο», υπογραμμίζουν

Και συνεχίζουν: «Δυστυχώς, οι τελευταίες μυστικές συμφωνίες και η προώθηση των συμφερόντων των καρτέλ στον χώρο του φαρμάκου, οδηγούν στην απαξίωση του ρόλου του φαρμακοποιού αλλά και της δημόσιας Υγείας».

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν εκείνος που «έστησε» τις αλλαγές και τον συνδέουν με μεγάλα συμφέροντα:

«Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, παρά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, καταλήξαμε θύματα ενός καλοστημένου σχεδίου από τον Κ. Χατζηδάκη και τα μεγάλα συμφέροντα.

Καταστρέφετε 12.000 οικογένειες φαρμακοποιών και 20.000 εργαζομένων στον χώρο χωρίς δισταγμό.
Δεν εξυπηρετείτε ούτε τους ασθενείς ούτε τους καταναλωτές.

Εξυπηρετείτε δύο ή τρεις μεγαλοεπιχειρηματίες και μετατρέπετε το φάρμακο και την Υγεία σε εμπόρευμα ενός άθλιου κερδοσκοπικού κυκλώματος» υπστηρίζουν οι φαρμακοποιοί.

Οι γραμματείς της ΕΚΟ φαρμακοποιών προειδοποιούν πως «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες», εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη τους που τόσα χρόνια στήριξαν το κόμμα της ΝΔ:

«Θα σας αφήσουμε μόνους να συνεχίσετε αυτό το υπόγειο παιχνίδι της καρτελοποίησης και των μεγάλων συμφερόντων τονίζοντας πως θα είστε υπόλογοι στον ελληνικό λαό, εσείς και όσοι άλλοι ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Μην ξεχνάτε ότι και εσείς από τον λαό προέρχεστε και εκεί ανήκετε και θα καταλήξετε», καταλήγουν