Θύελλα αντιδράσεων μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Τι αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί;

31/3/2014 09:44
Θύελλα αντιδράσεων μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Τι αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί;

Με τα χειρότερα έρχονται αντιμέτωποι οι φαρμακοποιοί, καθώς το πολυνομοσχέδιο πήρε το βράδυ της Κυριακής το πράσινο φως από την Βουλή με 152 ψήφους, και φέρνει όλες τις αλλαγές που οι φαρμακοποιοί ήθελαν να αποφύγουν.

 

Παρά τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών όλες αυτές τις ημέρες και παρά τις πιέσεις της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση.  
 
Ο κλάδος πάντως είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα και σκοπεύει με διάφορους τρόπους να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του.

Άλλωστε το πολυνομοσχέδιο φέρνει αλλαγές όπως συστέγαση φαρμακείων με πολυκαταστήματα όπως σούπερ μάρκετ αλλά και πολλαπλές άδειες για έναν φαρμακοποιό.
 
Και το ζήτημα είναι πως ο κλάδος εκφράζει έντονες φοβίες πως το επόμενο διάστημα θα έρθουν και άλλα μέτρα. Εξάλλου η τρόικα πιέζει να μειωθεί το ποσοστό κέρδους στο 15%, ρύθμιση που ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει πως απεφεύχθη τώρα  χωρίς ωστόσο να αποκλείεται για το άμεσο μέλλον.
 

Σημειώνεται πάντως πως σήμερα συνεδριάζει τόσο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος όσο και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ώστε να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Μέχρι τότε οι ασθενείς θα συνεχίζουν να περιμένουν στις ουρές για να εξυπηρετηθούν καθώς τα φαρμακεία δε λειτουργούν λόγω της απεργίας τους.