Τα παιδιά που δεν κοιμούνται αρκετά καταναλώνουν πολλές θερμίδες

27/3/2014 13:31
Τα παιδιά που δεν κοιμούνται αρκετά καταναλώνουν πολλές θερμίδες

Τα παιδιά που δεν κοιμούνται αρκετά τείνουν να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες και  να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για παχυσαρκία.

 

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σχετική έρευνα η οποία περιέλαβε παιδιά 1.300 οικογενειών. Οι ερευνητές μετρούσαν τις ώρες ύπνου όταν τα παιδιά ήταν 16 μηνών και τη διατροφή τους στην ηλικία των 21 μηνών.

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν, όσα παιδιά  κοιμόνταν λιγότερες από 10 ώρες την ημέρα κατανάλωναν περίπου 10% περισσότερες θερμίδες, σε σχέση με παιδιά που κοιμόνταν λιγότερες από 13 ώρες, αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘International Journal of Obesity.’

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που συνδέει την ποσότητα ύπνου με την κατανάλωση θερμίδων σε παιδιά μικρότερα των 3 ετών, δήλωσαν οι ερευνητές του University College London. Υπέδειξαν ότι ο λιγότερος ύπνος μπορεί ενδεχομένως να διαταράσσει τη ρύθμιση των ορμονών της όρεξης.

Η Dr. Abi Fisher, δήλωσε ότι γνωρίζουμε πως ο λιγότερο ύπνος στα πρώτα χρόνια αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και πως επιθυμούσε να κατανοήσει αν παιδιά που κοιμούνται λιγότερο καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες.

Το μήνυμα της έρευνας είναι ότι παιδιά που κοιμούνται λιγότερες ώρες, ενδεχομένως καταναλώνουν πολλές θερμίδες. Αν και χρειάζεται νέα έρευνα, είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να είναι ενήμεροι οι γονείς, κατέληξε η Fisher.