Λουκέτο επ' αόριστον μπαίνει από την Τετάρτη στα φαρμακεία

25/3/2014 10:12
Λουκέτο επ' αόριστον μπαίνει από την Τετάρτη στα φαρμακεία

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν από Τετάρτη οι φαρμακοποιοί. Θεωρούν ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν τήρησε τις υποσχέσεις της και τελικά οι προτάσεις της τρόικας υιοθετούνται αλλά με ... «ελαφρύ» τρόπο.

 

"Υπερβάλετε" διαμηνύει ο Άδωνις Γεωργιάδης από την άλλη πλευρά ο οποίος θεωρεί ότι ο κλάδος γλίτωσε τα χειρότερα από τις διαπραγματεύσεις του. Ωστόσο οι φαρμακοποιοί  είναι αποφασισμένοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), με τον τρόπο αυτό απαντούν στην πρωτοφανή κοροϊδία της κυβέρνησης ''...που αιφνιδιαστικά και με ύπουλο τρόπο φέρνει την τελευταία στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την τρόϊκα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων οδηγώντας τον κλάδο σε καταστροφή και την Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο''...

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης επεσήμανε μάλιστα ότι ''...τα φαρμακεία δεν θα πάνε ως πρόβατα σε σφαγή''

'Όσοι θέλουν φάρμακα ας πάνε να τα προμηθευτούν στο γραφείο του κ. Χατζηδάκη, είπε. Οι βουλευτές που σκοπεύουν να ψηφίσουν αυτές τις διατάξεις ας εξασφαλίσουν φάρμακα και για τον κόσμο.

Οι μάσκες έπεσαν και οι Απόκριες τελείωσαν, συμπλήρωσε. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες και τις συνέπειες των επιλογών του".

Επιπλέον, καλεί τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Υγείας να παρέμβουν και να επαναφέρουν στην τάξη τους συντάκτες του νομοσχεδίου.

Για την ακρίβεια, οι νομοθετικές ρυθμίσεις δίνουν τη δυνατότητα σε όποιο φαρμακοποιό  επιθυμεί να διαθέτει αναρίθμητες άδειες ιδρύσεως φαρμακείων επιθυμεί.

"Ο οικονομικά ισχυρός φαρμακοποιός θα μπορεί να έχει όσα φαρμακεία θέλει, αλλά και ένας μη αδειούχος φαρμακοποιός μπορεί να εξαγοράσει έως 99% φαρμακείων σε απεριόριστο αριθμό", τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου φαρμακευτικού Συλλόγου .
 
Εκτός αυτού με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις και παρά τ' αντιθέτου διαβεβαιώσεις τόσο του Άδωνι γεωργιάδη όσο και του Κωστή Χατζηδάκη, επιτρέπεται η λειτουργία φαρμακείου σε σούπερ μάρκετ.

"Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα συστέγασης φαρμακείου σε κατάστημα, σούπερ μάρκετ ή παιχνιδάδικο", υπογράμμισε ο κ. Θεοδοσιάδης με έντονο εκνευρισμό κάνοντας μάλιστα λόγο για συγκεκριμένα συμφέροντα καλώντας ταυτόχρονα τον υπουργό Υγείας να εκφράσει ξεκάθαρα την αντίθεση του με τις αλλαγές, με δεδομένη την άποψη του, που θέλει το φάρμακο να αποτελεί ζήτημα δημόσιας Υγείας.