Πότε θα είναι τελικά ετοιμα τα πολυϊατρεία;

24/3/2014 10:10
Πότε θα είναι τελικά ετοιμα τα πολυϊατρεία;

Όσο και αν ψάξει κανείς, γιατρούς στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ- ου δεν πρόκειται να βρει. Οι εγκαταστάσεις τους μπορεί να είναι ανοιχτές, δεν διαθέτουν όως το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

Εξάλλου και επίσημα θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 ημέρες ακόμη μέχρι να ισορροπήσει το σύστημα.
 
Με βάση τους υπολογισμούς των συνδικαλιστών παρ’ όλα αυτά ένας μήνας δεν είναι αρκετός.

Οι προσλήψεις επικουρικών γιατρών (περίπου 1000) που υπόσχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης θα χρειαστούν κοντά στον έναν μήνα για να ολοκληρωθούν χωρίς να υπολογίσει κανείς αν το νέο προσωπικό θα χρειαστεί και εκπαίδευση για να αναλάβει.
 
Επιπλέον, η δικαστική διαμάχη που ξεκίνησαν οι γιατροί που υποχρεώθηκαν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία για να συνεχίσουν να εργάζονται στο δημόσιο σύστημα φαίνεται πως μπλοκάρει περαιτέρω τις ομαλές διαδικασίες.
 

Και μέχρι να λυθούνε όλα αυτά τα προβλήματα τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων θα…βουλιάζουν από ασθενείς.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του Ευαγγελισμού του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας: «Υπάρχει τεράστια προσέλευση ασθενών (σε επείγοντα και τακτικά ιατρεία) με εντατικοποίηση εργασίας και φυσικά κάθετη μείωση της δυνατότητας για την αναγκαία παροχή υπηρεσιών υγείας.

Έχουμε μετατροπή του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας σε γιγαντιαίο κέντρο υγείας, πράγμα που επηρεάζει σαφώς αρνητικά την παροχή τριτοβάθμιας & τεταρτοβάθμιας εξειδικευμένης περίθαλψης που είναι και η αποστολή του Ευαγγελισμού».
 
Και όλα αυτά βέβαια τη στιγμή που ο Ευαγγελισμός έχει έλλειψη προσωπικού που αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας (πάνω από 500 νοσηλευτές, 180 ειδικευμένοι γιατροί & 60 ειδικευόμενοι, εκατοντάδες διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό κ.λπ.)