"Το αργότερο σε ένα μήνα θα καλυφθούν τα κενά στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας"

21/3/2014 11:43
"Το αργότερο σε ένα μήνα θα καλυφθούν τα κενά στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας"

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, από την πρώτη μέρα λειτουργίας των Μονάδων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Παρ'όλο που σε ορισμένες μονάδες παρουσιάστηκαν λιγότεροι από τους μισούς γιατρούς, ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαιώνει ότι «όλα τα κενά σε γιατρούς θα καλυφθούν το αργότερο σε έναν μήνα».

 

Σύμφωνα με τον υπουργό, περισσότερες από 100 νέες μονάδες θα αρχίσουν να δέχονται ασθενείς από τα μέσα της επόμενης εβδομάδες -την πρώτη μέρα λειτουργίας τους δεν δέχτηκαν ασφαλισμένους λόγω της διαδικασίας αναδιάρθρωσης.

«Μια μεταρρύθμιση που την περιμέναμε 30 ολόκληρα χρόνια ξεκίνησε σε κλίμα ομαλότητας» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο υπουργός Υγείας.

«Όλες οι μονάδες παρελήφθησαν από τους νέους διευθυντές, ενώ η καταγραφή των υλικών εξελίχθηκε κανονικά χωρίς να καταγραφούν ζημιές, παρότι οι μονάδες έμειναν κλειστές για σημαντικό χρονικό διάστημα» ανέφερε.

όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) έχουν ορίσει νέους διευθυντές μονάδων, ενώ αναμένεται από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, όπως ανέφερε και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Υγείας, οι μονάδες να υποδεχθούν τους πρώτους ασφαλισμένους ασθενείς.

«Το σύνολο της μεταρρύθμισης θα διαρκέσει δύο χρόνια ενώ εκτιμάται ότι η συγχώνευση των μονάδων 24ωρης λειτουργίας στο πλαίσιο του ΠΕΔΥ, θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα εξάμηνο» ανέφερε χαρακτηριστικά. ​

Στο Υπουργείο Υγείας εκτιμούν ότι, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της διαθεσιμότητας,  αρκετοί γιατροί ήδη έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους.

Στη Θεσσαλονίκη, όμως, οι διοικητές δύο ΥΠΕ, ο Δημοσθένης Ανδριόπουλος και ο Θρασύβουλος Βεντούρης, ανέφεραν ότι η λειτουργία του ΠΕΔΥ ξεκίνησε με λιγότερους από τους μισούς γιατρούς.