Ανοιχτά και πάλι από σήμερα τα φαρμακεία

18/3/2014 10:29
Ανοιχτά και πάλι από σήμερα τα φαρμακεία

Προσωρινά φαίνεται να ανοίγουν τα φαρμακεία από σήμερα, Τρίτη 18 Μαρτίου, καθώς οι φαρμακοποιοί συγκεντρώνονται και πάλι το Σάββατο 22 του μηνός, προκειμένου να αποφασίσουν για το εάν θα συνεχίσουν τις κινητοπιήσεις τους.

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), η απόφαση για ανοιγμα των φαρμακείων ελήφθη προκειμένου «να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην Φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων και των ασθενών».

Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης υπογραμμίζει ότι «ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση» και καλεί όλους τους φαρμακοποιούς να είναι έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή για άμεση κινητοποίηση, ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Η προσεχής γενική συνέλευση του ΠΦΣ αναμένεται να καθορίσει την έκταση και το εύρος των κινητοποιήσεων έχοντας λάβει υπόψιν της όλα τα νέα δεδομένα μέχρι την ημέρα εκείνη.

Σημειώνεται επίσης ότι, ανοιχτά παραμένουν τα σημεία διαφωνίας των φαρμακοποιών με την Τρόικα τόσο στο ζήτημα της εμπορικής διάθεσης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), όσο και για την μείωση του κέρδους των φαρμακείων στο 15%, το ωράριο λειτουργίας καθώς και τα πληθυσμιακά κριτήρια για την αδειοδότηση.