Την Τετάρτη η απόφαση του ΣτΕ για το πλαφόν στα φάρμακα

10/3/2014 11:24
Την Τετάρτη η απόφαση του ΣτΕ για το πλαφόν στα φάρμακα

Την απόφαση του ΣτΕ περιμένουν με ανυομονησία οι γιατροί ώστε να απαλλαγούν από το βάσανο του πλαφόν που τους επέβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδης βάζοντας τους «κόφτη» στο κόστος των συνταγών ανά μήνα.

 

Παρ' όλο που στο αρχικό μέτρο υιοθετήθηκαν εξαιρέσεις, δεν έλυσαν ωτόσο το πρόβλημα στο σύνολο των 60.000 γιατρών που υπάρχουν στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) προσέφυγε μεταξύ άλλων στο ΣτΕ για να λάβει μια πρώτη απόφαση που θα καταργήσει την εφαρμογή του μέτρου.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την Τετάρτη και τα μέλη του ΠΙΣ ελπίζουν να είναι θετική για τον κλάδο.
 
Άλλωστε με τις εξαιρέσεις που εφαρμόσθηκαν δημιούργησαν και γιατρους πολλών ταχυτήτων. Αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν όσα φάρμακα επιθυμούν ή χρειάζονται οι ασθενείς τους και οι υπόλοιποι που έχουν περιορισμούς.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις αντιδράσεις σκέφτεται να τροποποιήσει την αρχική του απόφαση υιοθετώντας στο σύνολο των γιατρών έναν μέσο όρο ανά συνταγή που αναλογεί σε κάθε ειδικότητα.
 
Ωστόσο οι δύο μήνες που εφαρμόζεται ήδη το μέτρο φαίνεται ότι είναι σωτήριοι για τα …οικονομικά του κ.Γεωργιάδη που κατόρθωσε να μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη εξαιτίας αυτών των περιορισμών.

Βέβαια τη νύφη την πληρώνουν οι ασθενείς που τρέχουν να βρούνε γιατρό να τους γράψει τα φάρμακά τους.