Έκτακτη Έκκληση από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

6/3/2014 18:48
Έκτακτη Έκκληση από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Δυστυχώς ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών που προσέρχονται το τελευταίο διάστημα στο Μ.Κ.Ι.Ε. έχει αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα να έχει κατακλυστεί από πολίτες που ζητάνε βοήθεια. 

 

Το Μ.Κ.Ι.Ε. κάνει δραματική έκκληση σε φαρμακοποιούς και παθολόγους να το βοηθήσουν άμεσα διότι ήδη οι εθελοντές γιατροι δυσκολεύονται πολύ να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των ασθενών τους. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε αρκετές ειδικότητες είναι αναγκασμένοι να κλείνουν ραντεβού στους ασθενείς τους μετά από 3 και 4 μήνες, παράλληλα τις μέρες που δίνουν φάρμακα το ιατρείο κοντεύει να γίνει απροσπέλαστο. 

Η πλήρης καταρρεύση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αναγκάζει τους πολίτες να στραφούν στις εθελοντικές δομές παροχής πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, που ήδη και αυτές βρίσκονται εδώ και καιρό στα όρια τους.  Χωρίς την βοήθεια των πολιτών-γιατρών-φαρμακοποιών σύντομα θα καταρρεύσουν και αυτές.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 27 μήνες,  έχει δεχτεί 22,000 ιατρικές επισκέψεις από πολίτες, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία). Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 250 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ιατρείο δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Οι πολίτες που ζητάνε την βοήθεια του προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 9631950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ
(ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΚΕΥΗ 10:00-20:00)
(ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

email [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες για το ΜΚΙΕ μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα μας www.mkiellinikou.org