Άδωνις: «Μνημείο ανοησίας η συνέντευξη του Τσίπρα για τα φάρμακα»

27/2/2014 13:13
Άδωνις: «Μνημείο ανοησίας η συνέντευξη του Τσίπρα για τα φάρμακα»

Ως «μνημείο ανοησίας» χαρακτήρισε ο υπουργός υγείας Αδωνις Γεωργιάδης την συνέντευξη τύπου που είχε δώσει ο κ. Αλέξης Τσίπρας για τα φάρμακα, με αφορμή συζήτηση σχετικής ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνης Αγαθοπούλου.

 

Ο υπουργός Υγείας, σε υψηλούς τόνους, ανέφερε: «Ποιος είναι ο Τσίπρας; Ο Πάπας της Ρώμης; Έδωσε συνέντευξη και είπε ότι θα μειωθούν οι τιμές μόνο σε επτά φάρμακα και τελικά μειώθηκαν σε 7.000. Δεν ήξερε τι του γίνεται».

«Έχουμε μείωση 270 εκατομμυρίων στη δαπάνη φαρμάκων... Το νέο δελτίο τιμών ισχύει μέχρι να προλάβουν οι φαρμακοποιοί να πουλήσουν με παλιές τιμές. Οι νέες τιμές θα ισχύσουν για τον κόσμο από τις 10 Μαρτίου», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η κυρία Αγαθοπούλου κατηγόρησε τον υπουργό λέγοντας: «Λέγατε για μείωση τιμών σε 12.000 φάρμακα και μείωση δαπάνης 300 εκατ. Δεν έγιναν έτσι.

Μόνο σε 7.000 φάρμακα μειώθηκαν οι τιμές» και πρόσθεσε ότι «η ασφαλιστική τιμή έχει πέσει όμως η νέα λιανική τιμή δεν έχει μειωθεί πολύ. Έχει αυξηθεί η ιδιωτική εισφορά για το φάρμακο. Θα πρέπει να προστατεύετε την εγχώρια κατασκευή φαρμάκων».