Με το σταγονόμετρο οι αιτήσεις των γιατρών για ένταξη στο ΠΕΔΥ

26/2/2014 17:42
Με το σταγονόμετρο οι αιτήσεις των γιατρών για ένταξη στο ΠΕΔΥ

Πολύ περιορισμένο εμφανίζεται το ενδιαφέρον των γιατρών του ΕΟΠΥΥ να ενταχθούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, έως τη Δευτέρα είχαν υποβληθεί μόλις 704 αιτήσεις, δηλαδή το 14,08% των 5.000 και πλέον γιατρών που κατείχαν θέσεις στον ΕΟΠΥΥ.

Σαφώς μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον του λοιπού προσωπικού, καθώς έχει υποβάλλει αίτηση ένταξης στο ΠΕΔΥ το 68% των υγειονομικών και το 63,2% των διοικητικών υπαλλήλων.

Στο μεταξύ εκπνέει αύριο Πέμπτη, μετά από επτά ημέρες, η προθεσμία που είχε δοθεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη στους γιατρούς, για να υποβάλλουν αίτηση μεταφοράς τους στο ΠΕΔΥ. Η

καταληκτική ημερομηνία είναι αύριο οπότε και οριστικά θα πρέπει να έχουν αποφασίσει οι 5500 γιατροί του ΕΟΠΥΥ αν θα θα συνεχίσουν να εργάζονται στο δημόσιο σύστημα ή θα περιορισθούν στο ιδιωτικό τους ιατρείο χωρίς τον μόνιμο μισθό.
 
Παράταση δεν αναμένεται να δοθεί καθώς δεν προβλέπεται και από το σχετικό νόμο. Και μπορεί το διάστημα των επτά ημερών να είναι λίγο για να αποφασίσει κανείς για το μέλλον του, κατά τον Αδωνι Γεωργιάδη όμως οι γιατροί είχαν αρκετό καιρό στη διάθεση τους δεδομένου  ότι απεργούσαν τρεις μήνες.

Και όπως φαίνεται οι απειλές Άδωνι ότι όποιος κάνει αίτηση για το ΠΕΔΥ και μετά δεν έρθει, δε θα κάνει ποτέ στη ζωή του σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, έπιασαν τόπο.

Πάντως στις 19 Μαρτίου λήγει η διαθεσιμότητα για όλους τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ (περίπου 8000) ενώ στις 4 Μαρτίου λήγει η 15νθημερη διαθεσιμότητα ειδικών κατηγοριών (ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι κ.λ.π.). ενώ έχει υπολογισθεί ότι στις 20 Μαρτίου θα ανοίξουν και πάλι τα πολυιατρεία.