Άδωνις - Πατούλης: Οι φίλοι που έγιναν εχθροί

26/2/2014 13:13
Άδωνις - Πατούλης: Οι φίλοι που έγιναν εχθροί

Και εκεί που Αδωνις Γεωργιάδης και Γιώργος Πατούλης, υπουργός Υγείας και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), αντίστοιχα, είχαν συνάψει επί σειρά μηνών στενές επαφές... τρίτου τύπου, όλα άλλαξαν ξαφνικά.

 

Ποιός θα το πίστευε πως θα έφτανε η στιγμή που οι δυο άντρε θα … «πιάνονταν στα χέρια» με βροχη ανακοινώσεων και δηλώσεων ο ένας εναντίον του άλλου.

Την ώρα που οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ ήταν σε απεργίες, οι νοσοκομειακοί γιατροί ήταν στα κάγκελα από την εγκατάλειψη του ΕΣΥ και οι ιδιώτες γιατροί απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ, οι δύο άνδρες αντάλλασσαν θερμούς εναγκαλισμούς στηρίζοντας ο ένας τον άλλον σε διάφορα θέματα.

Τα πράγματα όμως αντιστράφηκαν απότομα. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ άρχισε να καταφέρεται εναντίον του άλλοτε στενού του φίλου και συνεργάτη επειδή όπως εκτιμούν πολλοί παράγοντες της Υγείας άλλαξαν και οι κοινές τους πολιτικές βλέψεις.

Η σπίθα που άναψε την κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών ήταν τα εμβόλια κατά της γρίπης που παρουσιάζουν έλλειψη. Ο κ. Πατούλης κατηγόρησε τον Αδωνι Γεωργιάδη ότι αφήνει ανυπεράσπιστη τη δημόσια υγεία για 6 ευρώ που κοστίζει ένα εμβόλιο. Ο υπουργός Υγείας ανταπάντησε και ακολούθησε ανταλλαγή ανακοινώσεων για το θέμα της γρίπης.
 
Μάλιστα όταν στη συνέχεια ο υπουργός υγείας συνέστησε ψυχραιμία για τη γρίπη λέγοντας ότι ουσιαστικά αυτήν την περίοδο ο εμβολιασμός δεν είναι στην πρώτη γραμμής προτεραιότητας σε αντίθεση με τα αντιικά φάρμακα, ο μέχρι πρότινος «κολλητός» του Γιώργος Πατούλης ανταπάντησε: «ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, χωρίς να διαθέτει τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις, υποστηρίζει με δημόσια δήλωσή του ότι δεν έχει νόημα να κάνει κανείς τώρα εμβόλιο κατά της γρίπης.

Κατά την άποψη του ΙΣΑ η τοποθέτηση αυτή του κου Υπουργού είναι και άστοχη και επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία».
 
Λίγο αργότερα ακολούθησε νέα ανακοίνωση Άδωνι: «Λυπούμαι που ο ΙΣΑ -ελπίζω όχι σκόπιμα- διαστρεβλώνει τα λεγόμενά μου και προσπαθεί να πανικοβάλλει τους πολίτες» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Γεωργιάδης σε βραδινή του ανακοίνωση.