ΙΣΑ: Απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη για ΠΕΔΥ και συνταγογράφηση

25/2/2014 11:53
ΙΣΑ: Απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη για ΠΕΔΥ και συνταγογράφηση

Αποφασισμένος να προσφύγει στη δικαιοσύνη είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ώστε να αποτρέψει την εφαρμογή του Νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) καθώς και την κατάργηση του μηνιαίου πλαφόν στην συνταγογράφηση.

 

Στην γενική συνέλευση του ΔΣ του ΠΙΣ, αποφασίστηκε επίσης να ζητηθεί η παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.

Το διοικητικό συμβούλιο εξέτασε την γενικότερη κατάσταση στον τομέα της Υγείας και αποφάσισε να προσφύγει στα ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το Νομοσχέδιο το Π.Ε.Δ.Υ. καθώς επίσης να κινηθεί νομικά εναντίον όλων των εμπλεκομένων φορέων και προσώπων της Πολιτείας υπουργείο Υγείας, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.), για τις αποφάσεις τους σχετικά με το Π.Ε.Δ.Υ., το πλαφόν στο μηνιαίο όριο συνταγογράφησης και τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας Υγείας, αλλά και του ιατρικού επαγγέλματος.

Ο ΠΙΣ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ζητά την αλλαγή της πολιτικής υγείας και την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, καλώνταςε παράλληλα τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι των πολιτών και να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις, ώστε να αποτραπεί πιθανή υγειονομική κρίση και οι συνέπειές της για την κοινωνία.

Τέλος, οι γιατροί εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεργαστούν με όλους του υγειονομικούς φορείς προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του ΤΣΑΥ, το οποίο όπως υποστηρίζουν έχει αποψιλωθεί στελεχιακά, οργανωτικά και λειτουργικά, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων υγειονομικών και η καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων τους.