ΕΟΠΥΥ: Δεν αποδέχονται τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες οι γιατροί

13/2/2014 15:15
ΕΟΠΥΥ: Δεν αποδέχονται τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες οι γιατροί

Εμμένει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην απόφασή του να μην αποδέχετεαι το μέτρο των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών και τον τρόπο επιβολής του στους παρόχους υγείας από τον ΕΟΠΥΥ, αντιπροτείνοντας ο έλεγχος και οι εκκαθαρίσεις να γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες οργανισμού.

 

Μάλιστα, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, συνέρχεται η Γενική  Συνέλευση του ΠΙΣ για το θέμα.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, μεταξύ του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχαήλ Βλασταράκου, του προέδρου και γενικού γραμματέα της ΠΟΣΙΠΥ, Θ. Χατζηπαναγιώτου και Ι. Κλεινάκη, και του προέδρου της ΠΟΣΚΕ, Φώτη Πατσουράκου, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις και το Δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ, σχετικά με τις ελεγκτικές εταιρείες και τον τρόπο επιβολής τους στους παρόχους.

Οι πάροχοι υγείας χαρακτηρίζουν το μέτρο «εκβιαστικό» και ζητούν την απόσυρσή του, ενώ αποφάσισαν τη σύσταση επιτροπή διαπραγμάτευσης, υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, με τη συμμετοχή προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Υγείας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων, προκειμένου να διαπραγματευθεί και να προτείνει στην Πολιτεία τους όρους και τις προϋποθέσεις ελέγχου, εξόφλησης και συμβάσεων με τους γιατρούς-παρόχους.

Εξάλλου, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου συνέρχεται η Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ, η οποία θα ασχοληθεί με όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας και ώστε δώσει τις απαντήσεις του ιατρικού σώματος, για όλους τους τομείς της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Υγείας.

www.health.in.gr