Στον αέρα η κινητικότητα του ΕΟΠΥΥ

13/2/2014 12:12
Στον αέρα η κινητικότητα του ΕΟΠΥΥ

Μπροστά σε άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται ο Άδωνις Γεωργιάδης λίγο πριν ξεκινήσει η κινητικότητα των γιατρών και των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ, μετά και την ψήφιση των σχετικών άρθρων.

 

Στον αέρα είναι η περιβόητη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του Άδωνι Γεωργιάδη καθώς τίποτε δεν είναι έτοιμο για να ξεκινήσει άμεσα η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ώστε να επιστρέψουν στις εργασίες τους σε έναν μήνα.

Μπορεί το απόγευμα της Τρίτης να ψηφίστηκαν και τα τελευταία άρθρα του περιβόητου νομοσχεδίου για τον ΠΕΔΥ και τον νέο ΕΟΠΥΥ, αυτά που αφορούν στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, τίποτε όμως δεν μπορεί να ξεκινήσει άμεσα.

Έγκυρες πηγές του healthreport.gr αναφέρουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες τρέχουν και δε φθάνουν καθώς δεν έχει γίνει καμία καταγραφή στις ελλείψεις προσωπικού σε καμία μονάδα υγείας της χώρας, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν όσοι θα προέρχονται από την κινητικότητα.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι η διαθεσιμότητα μπορεί να ξεκινήσει, έστω με καθυστέρηση ώστε να μη φανεί η χρονική διαφορά, αλλά οι γιατροί και οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν με καθυστέρηση στη δουλειά τους.

Και μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να δεσμεύτηκε ότι όλοι θα επιστρέψουν το πολύ σε έναν μήνα, κάτι τέτοιο όμως δεν είναι εφικτό. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μέχρι στιγμής δεν έχει καταγράψει καμία θέση γιατρού ή υπαλλήλου του ΕΟΠΥΥ αλλά και τις δυνατότητες μεταφοράς του σε άλλη υγειονομική μονάδα.

Και οι αρμόδιοι περιφερειάρχες υγείας τρέχουν και δε φθάνουν. Άλλωστε και οι ίδιοι δεν είχαν φροντίσει όλο το προηγούμενο διάστημα να καταγράψουν τις ανάγκες στις περιφέρειες τους ώστε να μπορούν σήμερα να αποφανθούν για τυο ποιες θέσεις πρέπει να καλυφθούν άμεσα.