Το ταξίδι του Άδωνι και ο μόνιμος γιατρός στο Καστελόριζο

20/1/2014 14:50
Το ταξίδι του Άδωνι και ο μόνιμος γιατρός στο Καστελόριζο

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Άδωνις Γεωργιάδης ετοιμάσθηκε για το ακριτικό Καστελόριζο προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια των μονάδων προληπτικής ιατρικής δωρεάν φυσικά του ιδιωτικού τομέα.

 

Αμέσως μετά τα εγκαίνια ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε το Ίδρυμα και τόνισε ότι «όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής μέσω αυτών των μονάδων, θα έχουν ελεγχθεί 37 νησιά της άγονης γραμμής και 55.000 άνθρωποι.

Στο Καστελόριζο, σε μία ημέρα, από τους 230 κατοίκους εξετάστηκαν ήδη 193. Με 40 μαστογραφίες, με 130 υπέρηχους καρδιάς, με έλεγχο των δοντιών και γενικά, για πρώτη φορά, έχουμε τον ηλεκτρονικό τους φάκελο και γνωρίζουμε την κατάσταση της υγείας τους, ειπε ο υπουργός Υγείας. Μέσα στην άλλη εβδομάδα ψηφίζεται στη Βουλή η σχετική τροπολογία για να λυθεί το πρόβλημα οριστικά με μόνιμο ιατρό, εδώ στο Καστελόριζο».
 
Από την πλευρά του ο Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Μέλος της Εκτελεστικής Διοίκησης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης  επισήμανε:
 
«Είναι ιδιαίτερη χαρά μου σήμερα. Έχω την τύχη να εκπροσωπώ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να υλοποιούνται προγράμματα τα οποία προσφέρουν και δίνουν αισιοδοξία στον κόσμο».