Στα χαρακώματα οι γιατροί για το νομοσχέδιο του Άδωνι!

13/1/2014 15:29
Στα χαρακώματα οι γιατροί για το νομοσχέδιο του Άδωνι!

Σε κινητοποιήσεις θα καλέσει τους γιατρούς όλης της χώρας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, στο πλαίσιο των δράσεων τις οποίες προτίθεται να αναλάβει προκειμένου να ακυρώσει την ψήφιση του Νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), μετά τη Συνεδρίασή  του την Παρασκευή 10.1.2014, ζητεί από τον Υπουργό Υγείας και την Κυβέρνηση, να μην προωθήσουν καν στη Βουλή το Νομοσχέδιο, το οποίο “όχι μόνο βάζει ταφόπλακα στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και με το κλείσιμο των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ, προσβάλλει κάθε αξία δημοκρατίας, ελευθερίας και κοινωνικής προστασίας” όπως αναφέρει.
 
Ο ΠΙΣ καλεί όλους τους γιατρούς σε συστράτευση για να ξεκινήσουν από κοινού κινητοποιήσεις. Σημειώνει μάλιστα ότι σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες του χώρου της υγείας και τους Ιατρικούς Συλλόγους, “θα προωθήσουμε ποικίλες δράσεις και κινητοποιήσεις με σκοπό αυτό το Νομοσχέδιο, να αποσυρθεί, αλλά και να προστατευθεί με κάθε τρόπο η χειμαζόμενη σήμερα υγεία και περίθαλψη του ελληνικού λαού”.
 
Σύμφωνα με τους γιατρούς το Νομοσχέδιο Άδωνι που προωθείται στη Βουλή, καθιερώνει ένα νέο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), το οποίο είναι πρόχειρο, ατελές, έωλο, αλλά και ασαφέστατο, μεταθέτοντας τη δόμησή του με Υπουργικές Αποφάσεις του μέλλοντος. Κατά τον ΠΙΣ διαφαίνεται ο σκοπός του για την απόλυση των ιατρών των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ, μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπει, αλλά και την διάλυση των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ.