Η ειρωνεία του Άδωνι για όσους δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακα

13/1/2014 12:43
Η ειρωνεία του Άδωνι για όσους δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακα

Την Κυριακή, νέα ένταση σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και φαρμακοποιούς κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

 

Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση για πώληση των αποκαλούμενων μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή αποτελεί «αιτία πολέμου» για τους φαρμακοποιούς.

Κατά τη διάρκεια των έντονων διαλόγων, φαρμακοποιός απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας του ζήτησε τα ΜΗΣΥΦΑ να ενταχθούν στη θετική λίστα και να διατίθενται δωρεάν στους πολίτες. Η άποψη αυτή προκάλεσε την έκρηξη του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είπε στον φαρμακοποιό: «Μήπως θέλετε μαζί με τα ΜΗΣΥΦΑ να δίνουμε δώρο και ένα σπίτι; Λέω ότι είστε κατά του λαού».

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη από το υπουργειο Οικονομικών και πρότεινε να επισκεφθεί μαζί με τους φαρμακοποιούς το υπουργείο για να θέσει το θέμα.

Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι τα μοναδικά φάρμακα που θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ θα είναι αυτά που δεν έχουν παρενέργειες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου σε δήλωσή του ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, με το παραμιρκό θα βγουμε στους δρόμους και θα κατεβάσουμε ρολά, δεν θα επιτρέψουμε την πώληση φαρμάκων σε σούπερ μάρκετ».

Οι φαρμακοποιοί σήμερα το μεσημέρι προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.