Πετσοκόβονται και οι διαγνωστικές εξετάσεις

9/1/2014 12:12
Πετσοκόβονται και οι διαγνωστικές εξετάσεις

Τσεκούρι μπαίνει και πάλι στις διαγνωστικές εξετάσεις που δικαιούνται οι ασθενείς από τα ασφαλιστικά τους ταμεία με αποτέλεσμα να μπαίνουν ξανά σε νέες περιπέτειες οι ασφαλισμένοι.

 

Σύμφωνα με τον νόμο του Αδώνιδος Γεωργιάδη που έχει ήδη ψηφιστεί και θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα, πλαφόν μπαίνει και στις διαγνωστικές εξετάσεις και τα παραπεμπτικά που έχουν δικαίωμα να υπογράφουν οι συμβεβλημένοι με το σύστημα γιατροί.
 
Ειδικότερα, ο περιορισμός θα ισχύσει όπως και στα φάρμακα. Οι γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να χορηγούν παραπεμπτικά κατά 20% λιγότερο από ότι την περσινή χρονιά καθώς το επιτρεπόμενο όριο θα καθορίζεται με βάση το 80% όσων είχαν χορηγήσει το 2013.
 
Τι σημαίνει αυτό για τους ασθενείς;

Εν ολίγοις τι θα μπούνε σε μια διαδικασία αναζήτησης γιατρού που δε θα έχει “κλείσει” το πλαφόν του ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο παραπεμπτικό για δωρεάν εξέταση με συμμετοχή βέβαια 15%.
 

Βέβαια λόγω λουκέτου που αναμένεται να μπει στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ οι ασθενείς θα πηγαίνουν για εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με τα οποία είναι συμβεβλημένος ο Οργανισμός αλλά και σε αυτά που θα συμβληθεί. Άλλωστε είναι γνωστό ότι με τη  πολιτική υγείας  των τελευταίων μηνών οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων κάνουν ...πάρτι για τις χρυσές δουλειές που ακολουθούν.
 
Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο twitter για την περικοπή-πλαφόν 20% στα παραπεμπτικά που θα χορηγούν οι γιατροί