Έτοιμο το νομοσχέσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ

8/1/2014 11:11
Έτοιμο το νομοσχέσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ

Την ερχόμενη Παρασκευή κατατίθεται, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στη Βουλή το σχέδιο νόμου που θα ορίζει τα στάδια, τα οποία θα ακολουθηθούν προκειμένου να μετατραπεί ο ΕΟΠΥΥ από αγοραστή και πάροδο υπηρεσιών υγείας μόνο σε αγοραστή.

 

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι όροι και οι διαδικασίες για την τοποθέτηση εργαζομένων του συγκεκριμένου οργανισμού σε καθεστώς κινητικότητας, σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα σε 15 ημέρες από την κατάθεση του νομοσχεδίου. Η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού δεν θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ, από τη στιγμή μάλιστα που στην περίπτωση του ΕΟΠΥΥ οι μονάδες του θα μεταφερθούν αυτούσιες στις υγειονομικές περιφέρειες.

«Ο ΕΟΠΥΥ θα αποτελέσει την κύρια δεξαμενή από την οποία θα προέλθει η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο νέο κύμα διαθεσιμότητας» είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, εκτιμώντας που οι επερχόμενες αλλαγές στον οργανισμό θα αποφέρουν περίπου 8.000 - 9.000 εργαζομένους του Δημοσίου, οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.