Σε κώμα βρίσκεται ο Μ.Σουμάχερ

30/12/2013 15:00
Σε κώμα βρίσκεται ο Μ.Σουμάχερ

Άσχημη τροπή παίρνουν τα πράγματα για τον θρύλο της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος έπεσε σε κώμα μετά τον τραυματισμό του την Κυριακή στις Γαλλικές Άλπεις καθώς έκανε σκι.

 

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του και πλέον υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του. Λίγο μετά τις 22.30 ώρα Ελλάδος ιατρικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμορραγία και ανησυχητική τροπή της υγείας του.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι μετά από πτώση του σε βράχο ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Αλπεις. Αμεσα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, καθώς τη στιγμή της πτώσης φορούσε κράνος, ωστόσο λίγο μετά τις 21.00 ώρα Ελλάδος η τοπική εφημερίδα Le Dauphine ανέφερε ότι η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και πλέον απελείται η ζωή του.

Λίγες ώρες αργότερα, στο δελτίο του το έγκυρο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2 χαρακτήριζε κρίσιμες τις επόμενες ωρες για τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου CHU της Γκρενόμπλ δήλωσε ότι προς το παρόν δεν θα υπάρξει καμία ανακοίνωση από πλευράς νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ και παρέπεμψε στην εκπρόσωπό του, Σαμπίν Κεμ.