Στο πόδι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Νέα ταλαιπωρία για τους ασθενείς!

27/12/2013 12:20
Στο πόδι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Νέα ταλαιπωρία για τους ασθενείς!

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη παραμένουν και μέσα στις γιορτές οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζουν τουλάχιστον έως τις 3 Ιανουαρίου τις απεργίες τους στα πολυϊατρεία του Οργανισμού.

 

 

Οι γιατροί βρίσκονται σε ετοιμότητα δεδομένου ότι αναμένουν εντός των ημερών να λάβουν στα χέρια τους τα έγγραφα των διαθεσιμοτήτων που θα αφορούν κοντά στα 8500 άτομα που εργάζονται σήμερα στο πρώην ΙΚΑ. Ως εκ τούτου παρατείνεται και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αφού η Ομοσπονδία των γιατρών του Οργανισμού αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.

«Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ προσήλθαν στο διάλογο ανταποκρινόμενοι στη σύσταση του πρωθυπουργού, που είχε ως προαπαιτούμενο, όπως κάθε διάλογος επί της ουσίας, τον σεβασμό των απόψεων της άλλης πλευράς, την προσπάθεια εύρεσης κοινώς αποδεκτών λύσεων αλλά και την αναμονή έως την τελική έκβαση του διαλόγου, προτού το υπουργείο προχωρήσει σε δικές του αποφάσεις» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, η κατάθεση και ψήφιση τροπολογίας του υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, η οποία προβλέπει τη σύσταση συγκεκριμένης μορφής θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ, συγκεκριμένα στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), αποτέλεσε casus belli για τους γιατρούς.

Η εναλλακτική της μεταφοράς των θέσεων στις ΥΠΕ, οι οποίες θα έχουν την ευθύνη για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που δρομολογεί το υπουργείο Υγείας θεωρήθηκε από τους γιατρούς ότι «εκμηδενίζει τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης και τορπιλίζει το διάλογο».