Καταναλωτικό κι όχι ιατρικό προϊόν το ηλεκτρονικό τσιγάρο!

26/12/2013 11:50
Καταναλωτικό κι όχι ιατρικό προϊόν το ηλεκτρονικό τσιγάρο!

Το αίτημα των φαρμακευτικών εταιρειών ικανοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση με την απόφασή της να νομοθετήσει και να απελευθερώσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ως εκτούτου θα θεωρείται πλέον καταναλωτικό και όχι ιατρικό προϊόν.

 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού τσιγάρου, Δημήτρης Πετρόπουλος τόνισε: «Η απόφαση αυτή, μας δικαιώνει απόλυτα και αποδεικνύει το μη νόμιμο της προσπάθειας όσων ήθελαν να απαγορεύσουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο με πρόσχημα την κατάταξή του στα φαρμακευτικά προϊόντα»

Σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο που θέσπισε η Ε.Ε. το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι σημαντικά λιγότερο επιβλαβές από το συμβατικό και συγχρόνως, καθιερώνει κανόνες που θα το καταστήσουν ακόμα πιο ασφαλές για τους καπνιστές.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως το καινούριο τοπίο που διαμορφώνεται, είναι βέβαιο πως θα επιτρέψει ακόμα μεγαλύτερη εξωστρέφεια από τις εταιρείες του κλάδου, ενώ σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές, την επόμενη δεκαετία το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα ξεπεράσει σε τζίρο εκείνον του συμβατικού, που ανέρχεται ετησίως στα 700 δις ευρώ ετησίως.