Μόνοι τα Χριστούγεννα; Δείτε τι πρεπει να κάνετε!

20/12/2013 20:43
Μόνοι τα Χριστούγεννα; Δείτε τι πρεπει να κάνετε!

Ας ξεκινήσουμε με το πιο βασικό. Τα Χριστούγεννα δεν είναι ούτε οι διαφημίσεις με τα λαμπερά χαμόγελα, ούτε το ζεστό πρωινό ξύπνημα με τα παιδιά κάτω από το δέντρο να περιμένουν τα δώρα του Άγιου Βασίλη.

 

Αυτά μάλλον ανήκουν στις αμερικάνικες ταινίες των ημερών, που επιμένουν να ενισχύουν την ψυχολογική πίεση (για να μην πω κατάθλιψη) σε όποιον/ά για κάποιο λόγο χρειαστεί να περάσει αυτές τις ημέρες μόνος του/της.

Άρα μάθημα πρώτο: Μη λυπάστε τον εαυτό σας γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχει λόγος.

Στολίστε το δέντρο σας και μην πτοείστε από το γεγονός ότι θα το χαρείτε μόνος/η
σας. Και μάλιστα κάντε το όπως το έχετε φανταστεί. Με λαμπιόνια, αστέρια και ό,τι άλλο βάλλει ο νους σας. Μάλιστα, το γεγονός ότι θα είναι το δικό σας δέντρο (που μόνο εσείς θα δείτε) σας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να πρωτοτυπήσετε με όποιον τρόπο θέλετε. Το ίδιο κάντε και με το υπόλοιπο σπίτι, φυσικά.

Μάθημα δεύτερο: Ετοιμάστε ένα μεγαλοπρεπές γεύμα μόνο για τους γευστικούς σας κάλυκες και απολαύστε κάθε μπουκιά (με επιδόρπιο εννοείται). Αν πάλι δεν έχετε διάθεση, φάτε ότι τραβάει η όρεξή σας χωρίς …χριστουγεννιάτικους περιορισμούς, που ακούν στο όνομα γαλοπούλα, χοιρινό κλ.π. Συμβουλή: για επιδόρπιο προτιμήστε παγωτό. Είναι δροσιστικό, γευστικό και σίγουρα έξω από τα συνηθισμένα.

Μάθημα τρίτο: Επειδή αυτά τα Χριστούγεννα δεν θα είστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι δεν σας αξίζει δώρο. Αγοράστε στον εαυτό σας το δώρο που ποθείτε και θα έχετε όλον το χρόνο να το απολαύσετε χωρίς… αντιπερισπασμούς. Απλά σκεφτείτε μόνο τι θα συμβεί αν αγοράσετε ένα X-box ή ένα αγαπημένο άρωμα. Όπως και να έχει μπορείτε να το χαρείτε με την ηρεμία σας.

Τελευταίο και πιο σημαντικό: Ηρεμία. Η λέξη κλειδί αυτές τις ημέρες. Γιατί (ειλικρινά) πόσοι έχουν την απίστευτη δική σας ευκαιρία να χαρούν ήρεμα Χριστούγεννα, χωρίς φωνές και οικογενειακές παρεμβάσεις, που τις περισσότερες φορές παίζουν με τα νεύμα μας; (Είπαμε καλές οι οικογενειακές στιγμές, αλλά έχουν και τα μείον τους).