Με αγκάθια ξεκινά ο διάλογος Άδωνι και γιατρών

20/12/2013 14:03
Με αγκάθια ξεκινά ο διάλογος Άδωνι και γιατρών

Σήμερα στις 15.00 το μεσημέρι, εν μέσω απεργιών, ξεκινά η πρώτη επίσημη συνάντηση του υπουργού Υγείας Ά. Γεωργιάδη με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στο πλαίσιο του διαλόγου, μετά την σχετική εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

 

Με την απεργία των γιατρών να συνεχίζεται και σήμερα ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε χθες ότι χρονοδιάγραμμα μεταρρυθμίσεως δεν μπορεί να μεταβληθεί και δεν αλλάζει λόγω διαλόγου. Γι αυτό άλλωστε και στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας του κλάδου αποφασίσθηκε να συνεχίσουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους.
 
«Είναι απολύτως γνωστό ότι δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο» είπε χαρακτηριστικά. Όπως επεσήμανε, στόχος είναι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου να έχουν επιστρέψει όλοι στις θέσεις τους και να λειτουργεί ο νέος φορέας.
 
Εκτός από τον υπουργό Υγείας, στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο αρμόδιος υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός και ο γενικός γραμματέας Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, αλλά και εκπρόσωπος από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να γνωμοδοτεί όσον αφορά στη διοικητική διαδικασία.