Σήμερα οι αποφάσεις για το εργασιακό μέλλον των νοσοκομειακών γιατρών

19/12/2013 11:00
Σήμερα οι αποφάσεις για το εργασιακό μέλλον των νοσοκομειακών γιατρών

Σήμερα θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις όπως όλα δείχνουν για την εργασιακή μοίρα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ μιας και συνεδριάζει η Ομοσπονδία του κλάδου μετά και την συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Ανατροπές σε θέσεις και απόψεις έρχονται τελικώς την τελευταία στιγμή για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Καταρχάς μετά την παρότρυνση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποφάσισαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον Άδωνι Γεωργιάδη έστω κι αν γνωρίζουν ότι ελάχιστα αποτελέσματα θα επιτευχθούν.
 
Άλλωστε η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στο σχέδιο της και μόνο λεπτομέρειες φαίνεται να απομένουν ακόμη και τις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων του ιατρικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ.
 
Στη σημερινή γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ο κλάδος θα κληθεί να αποφασίσει αν θα πρέπει να λήξει την απεργία και να υποστεί χωρίς αντιδράσεις τις αρνητικές συνέπειες της Μεταρρύθμισης ή να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με στόχο να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 
Όλα δείχνουν ότι οι γιατροί θα συνεχίσουν την απεργία τους γνωρίζοντας πλέον ότι τα πολυιατρεία ούτως ή άλλως μετά τις γιορτές θα κλείσουν λόγω της διαθεσιμότητας.

Ο διάλογος πάντως με τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν αναμένεται να είναι σε …ήρεμο πλαίσιο καθώς οι προθέσεις του υπουργού υγείας έχουν ήδη εκφραστεί και περιλαμβάνουν την υποχρεωτική εργασιακή σχέση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ για όποιον θέλει να ενταχθεί στο νέο σύστημα.
 
Πρόθεση που δεν ικανοποιεί σε καμία περίπτωση τους γιατρούς οι οποίοι δηλώνουν ότι δε θα είχαν αντίρρηση να ενταχθούν με αυτόν τον τρόπο στο νέο σύστημα και να κλείσουν τα ιατρεία τους αρκεί οι αποδοχές τους να είναι με βάση το βαθμολόγιο τους και να απολαμβάνουν κανονικά την ασφαλιστική τους κάλυψη όπως οι νοσοκομειακοί γιατροί.