Γεωργιάδης: Δεν σταματάμε τις μεταρρυθμίσεις για λόγους κλαδικούς

18/12/2013 12:39
Γεωργιάδης: Δεν σταματάμε τις μεταρρυθμίσεις για λόγους κλαδικούς
Συνεχίζεται η κόντρα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον Άδωνι Γεωργιάδη και μαζί συνεχίζεται και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, που βλέπουν ότι καμιά από τις δύο πλευρές δεν ρίχνει νερό στο κρασί της.
 
 
Σε λίγες εβδομάδες οι πολίτες θα δούνε το νέο σύστημα που θα είναι πολύ καλό, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.
 
Ο ιατρικός κλάδος επιμένει ότι δεν μπορεί να μεταφερθεί το ιατρικό προσωπικό του πρώην ΙΚΑ στο ΕΣΥ με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ή αν μεταφερθεί να είναι με υψηλό βαθμολόγιο και με βάση τα χρόνια του καθενός.
 
«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη μεταρρύθμιση για λόγους κλαδικούς», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απορρίπτοντας τα αιτήματα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους, μέχρι τις 27 του μήνα, όπως ανακοίνωσαν.
 
Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μετά και από την προτροπή του Πρωθυπουργού για διάλογο, είχε χθες συνάντηση με τους απεργούς γιατρούς.
 
Όπως εξήγησε, ζητούν μορατόριουμ τριών έως έξι μηνών, το οποίο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό γιατί θα σήμαινε, όπως είπε, ότι δεν θα γίνει η μεταρρύθμιση.
 
Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως ούτε το δεύτερο αίτημα των γιατρών, «να μην ισχύσει το πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης», μπορεί να ισχύσει γιατί είναι δομικό στοιχείο της μεταρρύθμισης.
 
Επανέλαβε πάντως ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών. Αύριο πάντως θα συνεδριάσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ με τους προέδρους των κατά τόπους συλλόγων προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον τον κινητοποιήσεων στον Οργανισμό.