Απίστευτη κόντρα με παιραιτήσεις στον ΟΚΑΝΑ!

17/12/2013 13:13
Απίστευτη κόντρα με παιραιτήσεις στον ΟΚΑΝΑ!

Οι παραιτήσεις είναι πλέον η άμεση συνέπεια της απίστευτης κόντρας που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ της υφυπουργού Υγείας, Ζέττας Μακρή και της Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μένυς Μαλλιώρη.

 

Οι σχέσεις των δύο γυναικών φαίνεται ότι δεν ήταν ποτέ καλές. Από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της η υφυπουργός αρμόδια για τα θέματα πρόληψης κατά των ναρκωτικών άρχισε να διερευνά το ζήτημα του ΟΚΑΝΑ.
 
Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η κ.Μακρή αμφισβήτησε τις φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται από τον Οργανισμό για την απεξάρτηση ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ υπερασπιζόταν τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια.  
 
Μ αυτά και μ αυτά και λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΟΚΑΝΑ η υφυπουργός Υγείας, όπως υποστηρίζουν εντέχνως στενοί της συνεργάτες, εντόπισε μια μαύρη τρύπα στα οικονομικά του οργανισμού. Ήρθαν και ορισμένες συνεντεύξεις της προέδρου Μ.Μαλλιώρη που έκαναν το κλίμα ακόμη πιο εκρηκτικό.
 
Γι αυτό και της ζητήθηκε η παραίτησή της την οποία ωστόσο είχε δώσει …πολλάκις τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της κακής συνεργασίας.
Να σημειωθεί πάντως ότι ο ΟΚΑΝΑ το 2014 θα χρηματοδοτηθεί με 20,3 εκατ. ευρώ καθώς και με άλλα 6,5 εκατ. για τα έξοδα των κέντρων πρόληψης.