Τελεσίγραφο Άδωνι στους γιατρούς: Όύτε εσείς ούτε τα πολυϊατρεία

9/12/2013 12:01
Τελεσίγραφο Άδωνι στους γιατρούς: Όύτε εσείς ούτε τα πολυϊατρεία

Εκτός από τις απολύσεις των γιατρών ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει βάλει στο μάτι και τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, τα οποία σχεδιάζει να σφραγίσει με λουκέτο, όπως δήλωσε κι ο ίδιος.

Ανοιτό ενδεχόμενο για επικείμενο κλεισιμο των πολτίατρείων του ΕΟΠΥΥ άφησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αυτή ήταν άλλωστε και η αρχική του θέση  υπουργού. Ο ΕΟΠΥΥ δηλαδή να μετατραπεί μόνο σεαγοραστή υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό τομέα χωρίς περιττά πολυϊατρεία.
 
Τα σενάρια άλλωστε από την πρώτη στιγμή έλεγαν ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να βάλει λουκέτο σε ολόκληρο τον ΕΟΠΥΥ και να εστιάσει σε συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα τις οποίες θεωρεί πιο συμφέρουσες ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 
"Τα πολυϊατρεία είναι άγκυρα για τον ΕΟΠΥΥ" τόνισε  στο 9ο συνέδριο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κάνοντας πολλούς γνώστες της αγοράς υγείας να χαμογελάσουν.Ο κ.Γεωργιάδης μάλιστα επιχειρηματολογώντας έφερε παραδείγματα για το πόσο ακριβότερα κοστίζει στο ελληνικό κράτος σήμερα η παραγωγή υπηρεσιών υγείας.
 
Όπως είπε όταν ο ΕΟΠΥΥ συνεργάζεται και αγοράζει υπηρεσίες γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα δεν κοστίζουν πάνω από 100 εκατ. ευρώ ενώ αντίστοιχα στον ΕΟΠΥΥ και τα πολυϊατρεία ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ.
 
Ο Άδωνις μάλιστα αποκάλεσε τον ΕΟΠΥΥ "Εθνικό Ασφαλιστικό Οργανισμό Υγεία"» γεγονός που παραπέμπει ξεκάθαρα σε συστήματα του εξωτερικού και ειδικά της Γερμανίας όπου ένας μεγάλος φορέας συνεργάζεται και κλείνει συμφωνίες με τον ιδιωτικό τομέα.
 

Άλλωστε ξεκάθαρα με βάση τα σχέδια, ο νέος ΕΟΠΥΥ θα κλείνει συμφωνίες «πακέτα» με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, κλινικές αλλά και συνεταιριστικές κλινικές γιατρών ώστε να καλύπτονται οι ασφαλισμένοι.

Πάντως το τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί μέσα στα επόμενα 24ωρα οπότε και ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να υποχρεωθεί να μιλήσει ανοικτά για το πραγματικό και το οριστικό σχέδιο της κυβέρνησης.