Πότε θα απολύσει ο Άδωνις τους γιατρούς που δεν "χρειάζεται" ο ΕΟΠΥΥ;

6/12/2013 16:19
Πότε θα απολύσει ο Άδωνις τους γιατρούς που δεν "χρειάζεται" ο ΕΟΠΥΥ;

Πολύ σύντομα αναμένεται να δείξει ο Άδωνις την πόρτα της εξόδου σε όσους γιατρούς δεν "χρειάζεται" ο ΕΟΠΥΥ. Μέχρι και την Παρασκευή θα έχει στα χέρια του την απόφαση της ειδικής επιτροπής αξιολόγησης για τον "νέο" ΕΟΠΥΥ.

 

Το πόσοι γιατροί θα βρεθούν εκτός ΕΟΠΥΥ πρόκειται να ξεξαθαρίσει το πόρισμα της επιρτροπής αξιολόγησης για τον "νέο" ΕΟΠΥΥ.
 
Με βάση τους υπολογισμούς της Task Force πάντως 2246 γιατροί δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στον ΕΟΠΥΥ καθώς οι ειδικότητές τους δε συνάδουν με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στην επιτροπή υπάρχουν έντονες διαφωνίες, έστω και αν όπως όλα δείχνουν , στο τέλος θα το υπογράψουν όλοι.
 
Άλλωστε η απόφαση είναι ειλημμένη από την κυβέρνηση ότι κάποιοι πρέπει να απολυθούν. Οι διαφωνίες που υπάρχουν εστιάζονται κυρίως στο θέμα της απομάκρυνσης των εργαζομένων αλλά και στην αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα στον Νέο ΕΟΠΥΥ.
 
Μετά την παραλαβή του πορίσματος ο Άδωνις Γεωργιάδης όπως ο ίδιος δηλώνει θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα την κινητικότητα αλλά θα περιμένει έως την Τετάρτη οπότε και αναμένεται να γίνει στη Βουλή συζήτηση για το θέμα με την παρουσία εκπροσώπων όλων των κομμάτων αλλά και με την ελπίδα ότι θα παραστούν και γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα κληθούν για διάλογο από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων πρώην υπουργό Δημήτρη Κρεμαστινό.