Αποχώρησαν οι συνδικαλιστές της ΝΔ από το συνέδριο του τομέα Υγείας

6/12/2013 15:41
Αποχώρησαν οι συνδικαλιστές της ΝΔ από το συνέδριο του τομέα Υγείας

Άδειασαν τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη όταν γαλάζιοι συνδικαλιστές αποχώρησαν με φωνές κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του τομέα υγείας της ΝΔ για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΟΠΥΥ.

 

Με φωνές και καταγγελίες κατά Άδωνι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του τομέα υγείας της ΝΔ γαλάζιοι συνδικαλιστές γιατροί του πρώην ΙΚΑ. ΟΙ γιατροί του νυν ΕΟΠΥΥ που απειλούνται άμεσα με απολύσεις είχαν συγκεντρωθεί στη Λεωφόρο Συγγρού στα γραφεία του κόμματος για να ακούσουν τον υπουργό υγείας σχετικά με τη μεταρρύθμιση στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 
Όμως κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ.Γεωργιάδη οι γαλάζιοι γιατροί που άκουσαν εκ νέου τα σχεδια για τον νέο ΕΟΠΥΥ εκνευρίστηκαν και έπειτα απο ένδειξη του προέδρου τους Γιάννη Χρονόπουλου, αποχώρησαν από την αίθουσα με φωνές και καταγγγελίες για τον κ.Γεωργιάδη.

Η ομιλία του Άδωνι διακόπηκε για λίγα λεπτά ενώ συνδικαλιστές γιατροί λογομάχησαν έντονα και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια αφού στο ακροατήριο ήταν ανάμεικτο ιατρικό κοινό: οι υποστηρικτές του υπουργού και οι αντιδραστικοί. Τελικώς επήλθε ηρεμία με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων ενώ κατά την αποχώρηση πολλοί έβγαλαν το ...άχτι τους στις καρέκλες της αίθουσας τις οποίες κλώτσησαν επιδεικτικά.
 
Μετά την αποχώρηση των γιατρών (περίπου 30 άτομα) στην αίθουσα παρέμειναν ορισμένοι πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων καθώς και άλλα γαλάζια στελέχη της υγείας. .
 
Οι γιατροί συνεχίζουν να δηλώνουν πως θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται για να αποτρέψουν τις σχεδιαζόμενες 2500 απολύσεις γιατρών από τον οργανισμό. Βέβαια πλέον δε αποκλείουν να πάνε σε διάλογο με τη διαμεσολάβηση του Δημήτρη Κρεμαστινού στη Βουλή και παρουσία όλων των κομμάτων. Όχι όμως σε απ' ευθείας διάλογο με τον υπουργό καθώς θεωρούν ότι είναι χαμένος χρόνος.