Το απόγευμα το συνέδριο του τομέα Υγείας της ΝΔ

5/12/2013 17:06
Το απόγευμα το συνέδριο του τομέα Υγείας της ΝΔ

Στις έξι το απόγευμα σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει ο τομέας Υγείας της ΝΔ για τις μεταρρυθμίσεις στον ΕΟΠΥΥ. Στα κάγκελα βρίσκονται οι συνδικαλιστές του κόμματος που ετοιμάζονται να τα πούν "ένα χεράκι" με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Χείμαρρος σκοπεύουν να γινουν οι γαλάζιοι συνδικαλιστές το απόγευμα απέναντι στον Άδωνι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του τομέα υγείας της ΝΔ. Οι συνδικαλιστές που εδώ και καιρό είναι άκρως εκνευρισμένοι με τον υπουργό του ετοιμάζουν "θερμή" υποδοχή.
 
Στελέχη της υγείας από όλη τη χώρα αλλά και γαλάζιοι απεργοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα συγκεντρωθούν στη Συγγρού στα κεντρικά γραφεία του κόμματοςμε σκοπό να συζητηθούν όλες οι αλλαγές στην Υγεία που σχεδιάζει ο υπουργός Υγείας.
 
Στη συνεδρίαση πολλά στελέχη ετοιμάζονται να τα ...ψάλλουν στο Άδωνι χωρίς βέβαια να αποκλείεται και το γεγονός να τα ...κρατήσουν τελικά για τον εαυτό τους δεδομένου ότι θα βρίσκονται στο χώρο του κόμματος όπου λίγα τετραγωνικά παραδίπλα είναι το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά..
 
Στην σημερινή συνάντηση θα βρίσκονται και στελέχη του ΕΟΠΥΥ εκτός από τους προέδρους των ιατρικών συλλόγων. Οι πρώτοι μάλιστα έχουν πολλά ...ράμματα για τη γούνα του Άδωνι καθώς απειλούνται ανοικτά με απολύσεις. Ωστόσο οι δυο πλευρές θα καθίσουν σε διπλανές καρέκλες ελέω κόμματος και θα επιχειρηθεί να βρεθεί η χρυσή τομή.
 
Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση είχε προγραμματισθεί για την περασμένη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή καθώς ο υπουργός δήλωσε ότι είχε ανειλημμένη υποχρέωση.  
 
Στο μεταξύ εκτάκτως συνεδριάζουν τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, όπου και θα αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
 
Μέχρι στιγμής δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν για να αποτρέψουν τις σχεδιαζόμενες 2500 απολύσεις γιατρών από τον οργανισμό. Βέβαια πλέον δε αποκλείουν να πάνε σε διάλογο με τη διαμεσολάβηση του Δημήτρη Κρεμαστινού στη Βουλή και παρουσία όλων των κομμάτων. Όχι όμως σε απ' ευθείας διάλογο με τον υπουργό καθώς θεωρούν ότι είναι χαμένος χρόνος.