Απειλεί πως θα επισπεύσει την κινητικότητα ο Άδωνις αν δεν σταματήσουν οι απεργίες

4/12/2013 21:49
Απειλεί πως θα επισπεύσει την κινητικότητα ο Άδωνις αν δεν σταματήσουν οι απεργίες

Μέχρι την Τετάρτη δίνει διορία στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να λήξουν την απεργία και να προσέλθουν στον διάλογο, ώστε να ξεκαθαριστούν οι θέσεις των βασικών φορέων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

Διαφορετικά θα προχωρήσει στην επιτάχυνση της μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Η επίσπευση των διαδικασιών υπαγορεύεται από το γεγονός ότι τα πολυϊατρεία είναι ήδη κλειστά και δεν εξυπηρετείται ο κόσμος, επομένως μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της κινητικότητας για το προσωπικό.

Όπως τόνισε ο υπουργός, όλο το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, όπως και οι γιατροί οι ειδικότητες των οποίων θα παραμείνουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, θα πάρουν άμεσα τα φύλλα πορείας για τις νέες τους θέσεις.

Οι γιατροί όμως οι ειδικότητες των οποίων δεν θα παραμένουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, εφόσον δεν προσέλθουν στον διάλογο, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να συμβληθούν με τον οργανισμό ως ιδιώτες, ενώ δεν θα έχουν την αυξημένη μοριοδότηση για να διεκδικήσουν μία θέση στο ΕΣΥ από αυτές που θα προκηρυχθούν.