Συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

2/12/2013 11:49
Συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Στη δεύτερη εβδομάδα των κινητοποιήσεών τους μπαίνουν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αντιδρώντας στην ένταξή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Τα πολυϊατρεία του Οργανισμού λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας τουλάχιστον έως τις 9 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα και τη μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

 

Το υπουργείο Υγείας προχωρεί στη διακοπή των συμβάσεων όσων γιατρών διατηρούν και απογευματινά ιατρεία όπου δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ενώ ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε τόνισε η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης θα ξεκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά μονό εφόσον οι γιατροί έχουν διακόψει την απεργία τους.
 
Στις 6 Δεκεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί το σχετικό πόρισμα για τον ΕΟΠΥΥ, όπου θα περιέχεται η αξιολόγηση των ιατρικών ειδικοτήτων που θα παραμείνουν στο πρωτοβάθμιο επίπεδο.
 
Από πλευράς του, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών ΕΟΠΥΥ, Γιάννης Χρονόπουλος, έκανε λόγο για «φθηνούς εντυπωσιασμούς», σημειώνοντας πως γινόταν διάλογος επί μήνες, που χάθηκε λόγω της στάσης του υπουργού Υγείας. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης, αλλά τόνισε την απόλυτη αντίθεση των ιατρών στο ενδεχόμενο απολύσεων από τον ΕΟΠΥΥ.