Α. Γιαννόπουλος: "Ο Άδωνις βρίσκεται σε γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα"

28/11/2013 12:49
Α. Γιαννόπουλος: "Ο Άδωνις βρίσκεται σε γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα"

Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του πρώην υφυπουρφού Υγείας Αθανάσιου Γιαννόπουλου για την περίφημη τροπολογία του Άδωνι και για τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων.

 

Αναστάτωσε τα  εσωκομματικά της κυβέρνησης  η δήλωση του πρώην υφυπουργού και καθηγητή χειρουργικής Αθανάσιου Γιαννόπουλου, ο οποίος καταφέρθηκε κατά του Άδωνι Γεωργιάδη ενώ μίλησε για επικίνδυνη τροπολογία.  
 
Για την ακρίβεια, ο πρώην υφυπουργός Υγείας σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι επιτέθηκε ευθέως στον υπουργό Υγείας σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε "γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα", ενώ σχετικά με την περιβόητη πια τροπολογία για τις τιμές των φαρμάκων περιέγραψε ότι "θα μπούμε σε περιπέτειες, οικονομικές και ιατρικές".
 
Ο πρώην υφυπουργός Υγείς χαρακτήρισε την τροπολογία επικίνδυ νηδεδομένου ότι θα λείψουν φάρμακα από την αγορά ενώ στο τέλος θα αυξηθεί και το κόστος τόσο για το σύστημα όσο και για τους ασθενείς.

Να σημειωθεί οως ο κ. Γιαννόπουλος προαλειφόταν για πρόεδρος του ΕΟΦ.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε όμως και στο θέμα των περιορισμένων ελέγχων από το ΕΟΦ λόγω έλλειψης προσωπικού με συνέπεια, όπως είπε, να κυκλοφορούν φάρμακα που είναι αναποτελεσματικά λόγω αστοχίας. Εκτός αυτού ο πρώην υφυπουργός έκανε λόγο και για συμφέροντα στα οποία παραδίδονται τα πάντα.
 
Η παρέμβαση Γιαννόπουλου προκάλεσε την απάντηση του προέδρου του ΕΟΦ Δ.Λιντζέρη ο οποίος εξήγησε ότι δεν μειώνονται οι τιμές μόνο σε 100 φάρμακα αλλά σε πολύ περισσότερα.