Νέες απειλές Γεωργιάδη προς το ιατρικό σώμα

28/11/2013 11:54
Νέες απειλές Γεωργιάδη προς το ιατρικό σώμα

Αλαζονικός όπως πάντα, διατύπωσε νέες απειλές προς του γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να τους αναγκάσει να διακόψοσουν την απεργία που κάνουν προκειμένου να αποτρέψουν τις ... απολύσεις τους! Οι γιατροί ακάθεκτοι ωσστόσο συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους.

 

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε πρόθυμος να συζητήσει μαζί τους το σχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ μόλις αυτό παραδοθεί, ωστόσο τόνισε ότι δεν είναι καθόλου πρόθυμος να κρατήσει στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζεται.

«Δεν πρόκειται να αφήσω κάποιον να νομίζει ότι θα εκβιάζει το κράτος. Το υπουργείο Υγείας έχει plan b και δεν θα τους αρέσει», υπογράμμισε ο υπουργός.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν προχωρήσει από τη Δευτέρα σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, οι οποίες έχουν εξαγγείλει ότι θα συνεχιστούν μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.

Σημείωσε ωστόσο πως είναι έτοιμος για διάλογο και πρόθυμος να έχει "ανοιχτό" το γραφείο του για τη συζήτηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Τέλος, αναφερόμενος στην ψηφοφορία για την τροπολογία που αποσκοπεί στη μείωση των τιμών των φαρμάκων στην αγορά, ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως με τα ναι που ήθελε να πει σε τέσσερα από τα άρθρα ήθελε απλώς να "διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να φανεί ότι δεν είναι αρνητικός σε όλα".