Ποιοι κρύβονται πίσω από το παιχνίδι με τα φάρμακα;

27/11/2013 15:22
Ποιοι κρύβονται πίσω από το παιχνίδι με τα φάρμακα;

Τελικά μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος και οι ΑΝΕΛ έπραξαν το σωστό στην υπόθεση της ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που αφορά τη μείωση της τιμής σε 6.000 φάρμακα, αντιλαμβανόμενοι ότι πρόκειται απλά για την σύγκρουση μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου.Βασικά μιας μεγάλης ισραηλινής εταιρείας που κυριαρχεί στα γενόσημα και αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και βέβαια στηρίζεται από την κυβέρνηση και επιζητεί πάση θυσία την ψήφιση της τροπολογίας και των "παραδοσιακών" δυνάμεων Ελλήνων και ξένων στο χώρο του φαρμάκου που ήδη έχουν πληγεί απο το "δρεπάνι" της τρόικα (ορθώς μέχρις ενός σημείου γιατί γινόντουσαν τέρατα στο χώρο του φαρμάκου) και δεν θέλει άλλες μειώσεις επ'ωφελεία των αμφιβόλου αξίας γενόσημων φαρμάκων των Ισραηλινών, Ινδών κλπ.

Εν μέσω οξύτατης αντιπαράθεσης, με αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξυπηρέτηση συμφερόντων, πραγματοποιείται από τις 12:00 στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος αποχώρησε και για ένα άλλο λόγο: Γιατί η Βουλή είναι αντισυνταγματική και συνεδριάζει με 297 βουλευτές. Πρόκειται για απίστευτη δημοκρατική στρέβλωση που δεν συγκινεί κανέναν.

Και από την στιγμή που τώρα δεν συγκινείται κανένας από την "κολοβή" Βουλή ας μην έχουν παράπονο μελλοντικά αν κάποιοι προβούν σε πράξεις που το "συνταγματικό τόξο" θα χαρακτήριζε "αντισυγνταγματικές"...

Εν πάση περιπτώσει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά από οξύτατη αντιπαράθεση και βολές κατά της κυβέρνησης μιλώντας για τροπολογία που εμπεριέχει αντιφάσεις, προειδοποίησαν ότι το ίδιο θα ξανακάνουν σε περίπτωση που ξαναέρθει στη Βουλή παρόμοια τροπολογία.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει η ψηφοφορία να γίνει ξεχωριστά για κάθε άρθρο. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό με αποτέλεσμα όλοι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν ψηφίζουν να λένε ότι ψηφίζουν τα 4 από τα 5 άρθρα της τροπολογίας και καταψηφίζουν το άρθρο 5, ενώ ο ψηφοσυλλέκτης δηλώνει ότι ψηφίζουν «όχι» σε όλη την τροπολογία.

Ο Β. Μεϊμαράκης ανέβηκε στην έδρα και εξήγησε στους βουλευτές ότι είναι καταγεγραμμένο ποια άρθρα ψηφίζουν από την δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος. «Αρκετά χαλάσαμε την εικόνα του κοινοβουλίου για ένα διαδικαστικό θέμα. Φτάνει πια», είπε.