Στην "εντατική" μπαίνει η Υγεία την Παρασκευή!

27/11/2013 11:57
Στην "εντατική" μπαίνει η Υγεία την Παρασκευή!

Ώρα μηδέν για την Υγεία που θα παραλύσει κυριολεκτικά την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου. Όλος ο υγειονομικός κόσμος θα βρίσκεται στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις δραματικές περικοπές στον χώρο της Υγείας, την κινητικότητα και τις τραγικές απολύσεις.

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στην οποία θα συμμετάσχει η ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ καθώς και γιατροί και εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Πρόκειται για μια κοινή απεργιακή συνάντηση που έχει να κάνει με τις απολύσεις και τα νέα δεδομένα που μπαίνουν αυτές τις μέρες στο χώρο της Υγείας.
 
Ειδικότερα, οι υγειονομικοί κλάδοι ζητούν μεταξύ άλλων να στηριχθούν τα υποστελεχωμένα Τμήματα των Νοσοκομείων, με επαρκές νοσηλευτικό-ιατρικό-εργαστηριακό προσωπικό, να υπάρξουν απολύσεις, να λειτουργήσουν όλες οι έτοιμες κλίνες ΜΕΘ-ΜΑΦ, να υπάρξουν ασφαλή και ποιοτικά προγράμματα εφημεριών, να αποτραπούν οι αυθαίρετες μετακινήσεις.

 
Το υπουργείο Υγείας από την άλλη έχει ήδη έτοιμη την λίστα κινητικότητας για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία αφού ζητήθηκαν και οι κατάλογοι των ονομάτων των εργαζομένων ώστε να καθορισθούν οι νέες τους θέσεις είτε σε γενικά νοσοκομεία όπου θα μεταφερθούν οι ψυχιατρικές κλινικές είτε στις υγειονομικές περιφέρειες όταν πρόκειται για τεχνικό προσωπικό.
 
Αμέσως μετά ακολουθεί το κύμα κινητικότητας στα νοσοκομεία της περιφέρειας ενώ δεν αποκλείεται στον ΕΟΠΥΥ να γίνουν με την άφιξη του νέου έτους, οπότε και θα μπούνε σε κινητικότητα οι 10.000 υπάλληλοι.